Na jednom mjestu sve informacije o obrazovanju u doba koronavirusa

Na portalu se, kako dodaju, mogu naći i informacije na teme srednja škole u toku epidemije virusa COVID -19, visoko obrazovanje, pravo na plaćeno odsustvo sa rada, preporuke za prevenciju i suzbijanje širenja virusa COVID-19 u obrazovno-vaspitnim ustanovama i najčesća pitanja

1331 pregleda 0 komentar(a)
covidodgovor.me, Foto: Printscreen
covidodgovor.me, Foto: Printscreen

Prosvjetni radnici, učenici i roditelji od danas sve informacije o obrazovnom procesu mogu naći na posebnoj stranici portala covidodgovor.me, saopšteno je iz Vlade.

Navodi se, da se na stranici nalaze informacije u vezi sa organizacijom rada u vaspitno-obrazovnim ustanovama, što bi trebalo da olakša praćenje epidemioloških mjera i promjena koje se, u skladu sa tim, dešavaju u sistemu javnog i privatnog obrazovanja.

„Na stranici posvećenoj obrazovanju mogu se naći informacije o radu javnih i privatnih obrazovno vaspitnih ustanova, o radu obrazovno-vaspitnih ustanova u toku epidemije virusa COVID-19, onlajn nastavi i projektu 'UčiDoma, predškolskom i obrazovanju učenika s posebnim obrazovnim potrebama u toku epidemije”, kazali su iz Vlade.

Na portalu se, kako dodaju, mogu naći i informacije na teme srednja škole u toku epidemije virusa COVID -19, visoko obrazovanje, pravo na plaćeno odsustvo sa rada, preporuke za prevenciju i suzbijanje širenja virusa COVID-19 u obrazovno-vaspitnim ustanovama i najčesća pitanja.

Iz Vlade su ppodsjetili građane da na sajtu www.covidodgovor.me mogu naći najnovije informacije o svim epidemiološkim mjerama i aktivnostima zdravstvenih institucija u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Ministarstvo zdravlja ranije je pozvalo građane starije od 65 godina na vakcinaciju protiv COVID-19 bez zakazivanja, nezavisno od toga jesu li se do sada prijavili ili i dalje čekaju poziv, a isto važi i za prosvjetne radnike i novinare.

Svi zainteresovani se mogu vakcinisati svakog dana od osam do 20 sati.

Vakcinaciju protiv COVID-19 moguće je zakazati popunjavanjem prijave na portalu www.covidodgovor.me ili besplatnim pozivom na broj 1717.

Bonus video: