Na Bledu će učiti kako da udovolje gostu

"Svjesni činjenice da je praktično znanje važan faktor za buduće zaposlenje i da bez njega nema kvalitetnog stručnog obrazovanja, težimo tome da učenike oblikujemo prema potrebama tržišta rada"
0 komentar(a)
Hotel Astoria Bled (novine)
Hotel Astoria Bled (novine)
Ažurirano: 08.12.2017. 16:59h

Praktična znanja o radu u hotelu deset učenika Škole za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić“ steći će u Sloveniji.

Učenici, koji se obučavaju za kuvare, konobare i poslastičare, će na Bledu, u hotelima "Astoria“ i „Kompas“, boraviti od 22. decembra do 2. januara u pratnji nastavnika praktične nastave.

"Ne sumnjamo da će vještine i kompetencije koje steknu u toku te praktične obuke biti od velikog značaja za njihovo obrazovanje koje je tek započelo, budući da se radi o učenicima prvog razreda”, saopšteno je iz "Sergija Stanića“. Dodaju da sa hotelijerskom školom iz Bleda imaju sporazum o saradnji već nekoliko godina, te da je dosadašnja praksa dala sjajne rezultate.

"Sergije Stanić“ je ove školske godine počeo da sprovodi sistem dualnog obrazovanja.

"Svjesni činjenice da je praktično znanje važan faktor za buduće zaposlenje i da bez njega nema kvalitetnog stručnog obrazovanja, težimo tome da učenike oblikujemo prema potrebama tržišta rada, od čega će benefite imati i poslodavci, ali i sami učenici“, ističu iz uprave škole.

Bonus video: