Sastanak ministara: Cilj turistima olakšati boravak u CG i očuvati stabilnu epidemiološku situaciju

Jedna od tema oko koje je postignuta saglasnost, navode iz ministarstva, je dozvoljavanje putnicima sa kruzera, koji imaju sopstvenu PCR laboratoriju, što većina njih ima, da ulaze u Crnu Goru

8760 pregleda 14 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Printscreen Vlada
Sa sastanka, Foto: Printscreen Vlada

Cilj je olakšati turistima ulazak i boravak u Crnoj Gori, ali i očuvati stabilnu epidemiološku situaciju u zemlji, zaključak je sastanka održanog u ciljupripreme za predstojeću ljetnju sezonu.

Na sastanku, kome su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ocijenjeno je da vakcinacija ide planiranom dinamikom, te da će od velikog značaja biti priliv veće količine kineskih vakcina, koji se očekuje tokom aprila.

"Razmatran je način ulaska inostranih gostiju u našu zemlju, u smislu potrebnih uslova, postupanje i liječenje u slučaju njihovog obolijevanja u Crnoj Gori, neophodno testiranje u hotelima itd. Poseban akcenat stavljen je na proširivanje i jačanje kapaciteta, ali i kadra, kako bi se na adekvatan način odgovorilo potrebama turista u kontekstu pandemije koronavirusa", navodi se u saopštenju MUP-a.

Jedna od tema oko koje je postignuta saglasnost, navode iz ministarstva, je dozvoljavanje putnicima sa kruzera, koji imaju sopstvenu PCR laboratoriju, što većina njih ima, da ulaze u Crnu Goru.

"Detaljan plan za predstojeću turističku sezonu, sa svim najvažnijim informacijama za zainteresovane turiste iz regiona, ali i sa ostalih tržišta koja prepoznaju Crnu Goru kao poželjnu destinaciju za odmor, biće predstavljen u narednih nekoliko dana", zaključili su iz ministarstva.

Bonus video: