Jedva izdržala dan: Polomljena nova betonska korpa u Hercegovačkoj ulici

Glavni grad je uputio apel svim sugrađanima da čuvaju zajednička dobra, jer bi bilo svrsishodnije da su ova sredstva uložena u nove sadržaje, umjesto što su opredijeljena za obnovu postojećih
78 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2017. 13:29h

Nepoznati počinioci su, dan nakon postavljanja, polomili jednu od sedam novih betonskih korpi u Hercegovačkoj ulici u Podgorici.

Korpe su postavljene juče, a iz preduzeća “Čistoća” je saopšteno da su koštale 803 eura i da će narednih dana zamijeniti polomljenu korpu.

Preduzeće „Čistoća“ je, od početka mandata aktuelne gradske uprave, izdvojilo oko 110.440 eura za saniranje devastirane komunalne opreme i objekata koji su u njihovoj nadležnosti.

“Intervencije se odnose na oštećene kontejnere, rustične korpe, niše i betonske korpice, zamjenu vrata, prozora i sanitarija u javnom toaletu u Kraljevom parku, metalne kontejnere, velike i male metalne korpe za otpatke, vrata na javnom toaletu na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog...”, saopšteno je iz preduzeća.

Vandali, kako je saopšteno, najčešće ispisuju grafitima mobilijar, ali i kradu točkiće sa kontejnera, obijaju vrata javnih toaleta, uništavaju sanitarije, lome prozore...

Glavni grad je uputio apel svim sugrađanima da čuvaju zajednička dobra, jer bi bilo svrsishodnije da su ova sredstva uložena u nove sadržaje, umjesto što su opredijeljena za obnovu postojećih.

Galerija

Bonus video: