doprinos vidljivosti i bezbjednosti novinara

OEBS donirao jakne i prsluke za novinare

Za sedam medija obezbijedili više od 320 jakni i prsluka sa oznakom „Press“

1588 pregleda 2 komentar(a)
Foto: OEBS
Foto: OEBS

Misija OEBS-a u Crnoj Gori je, kao dio aktivnosti koje doprinose vidljivosti i bezbjednosti novinara, za sedam medija obezbijedila više od 320 jakni i prsluka sa oznakom „Press“, koje su predate 6. i 7. aprila.

Jakne i prsluci ustupljeni su nacionalnom Javnom servisu (RTCG), „Daily Press“ i TV Vijesti, TV Prva, TV Nova, dnevnim novinama Pobjeda i Dan, kao i Portalu Analitika. Oprema će, kako je saopšteno, obezbijediti bolju identifikaciju i vidljivost medijskih profesionalaca tokom njihovog uživo izvještavanja na događajima i javnim skupovima.

„Podrška Misije dio je naših kontinuiranih napora da dalje jačamo bezbjednost novinara. Nadamo se da će ovi prsluci i jakne pružiti dodatnu sigurnost medijskim profesionalcima tokom izvještavanja u izazovnim okolnostima,“ kazala je zamjenica šefa Misije OEBS-a u Crnoj Gori Siv-Katrine Leirtroe.

Dodala je da će Misija nastaviti da podržava medije u skladu sa OEBS-ovim obavezama i principima, s ciljem jačanja njihovih kapaciteta i osiguranja povoljnog okruženja za novinare, koji igraju nezamjenjivu ulogu u svakom demokratskom društvu.

Iz OEBS-a podsjećaju da je u posljednje tri godine podijeljeno 300 prsluka za 13 komercijalnih i javnih medijskih kuća širom Crne Gore.