Inspektori i policija kontrolišu ugostiteljske objekte

Podgorička Komunalna policija preuzela je obavezu da organizuje kontrole javnih površina u saradnji sa predstavnicima Uprave policije, takođe raspoređeni u nekoliko ekipa od jutarnjih časova pa do 22 časa

9269 pregleda 12 komentar(a)
Kontrola poštovanja mjera protiv koronavirusa (ilustracija), Foto: Savo Prelević
Kontrola poštovanja mjera protiv koronavirusa (ilustracija), Foto: Savo Prelević

Tri ekipe inspektora Uprave za inspekcijske poslove u pratnji policije kontrolisaće naredne sedmice, tokom dana, rad ugostiteljskih objekata i sprovođenje epidemioloških mjera koje su na snazi.

To je saopšteno iz Uprave, nakon sjednice Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu kojoj su prisustvovali i predstavnici iz drugih državnih i lokalnih organa, a u vezi sa aktivnostima planiranim za narednu sedmicu.

„Turistička inspekcija će prilikom sprovođenja kontrola, obavještavati ugostiteljske objekte koji koriste zatvorene/zastakljene terase/bašte da uklone stakla sa bočnih strana objekata, odnosno terasa/bašta. Podgorička Komunalna policija preuzela je obavezu da organizuje kontrole javnih površina u saradnji sa predstavnicima Uprave policije, takođe raspoređeni u nekoliko ekipa od jutarnjih časova pa do 22 časa i to na svim lokacijama glavnog grada, sa posebnim osvrtom na kontrole u park šumi Gorica“, saopšteno je iz Uprave.

Bonus video: