UIP: U prošloj godini obavljeno 65,53 hiljade kontrola

Inspekcije će, uz redovne poslove, raditi pojačano i na terenu, radi obezbjeđivanja još većeg poštovanja važećih epidemioloških mjera, a u cilju zaštite zdravlja građana i što ranijeg oporavka privrede

4986 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove (UIP) su u prošloj godini obavile ukupno 65,53 hiljade kontrola, čiji ukupni efekti prelaze 2,5 miliona eura.

Iz UIP-a su kazali da su inspekcije u prošloj godini utvrdile 10,42 hiljade nepravilnosti, za koje su izrekle 5,45 hiljada prekršajnih naloga u iznosu od 1,91 milion eura.

Podnijeto su i 322 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

„Ukupni efekti kontrola prelaze 2,5 miliona eura imajući u vidu vrijednost izrečenih novčanih kazni u prekršajnim postupcima, troškove postupka, kao i razne takse koje Uprava naplaćuje u određenim sferama djelovanja“, navodi se u saopštenju.

Iz UIP-a su, kada su u pitanju rješenja u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, rekli da je Zdravstveno-sanitarna inspekcija donijela ukupno 134,06 hiljada rješenja.

„Sve inspekcije će u narednom periodu nastaviti da rade na povećanju stepena poštovanja propisa u svim oblastima, uz promovisanje djelovanja i većeg stepena otvorenosti prema privrednom sektoru za sve vrste nedoumica i zajedničkom rješavanju problema, kako bismo osnažili poslovni ambijent u Crnoj Gori koji posluje legalno, a suzbili sve pojave nelojalne konkurencije“, poručili su iz Uprave.

Inspekcije će, uz redovne poslove, raditi pojačano i na terenu, radi obezbjeđivanja još većeg poštovanja važećih epidemioloških mjera, a u cilju zaštite zdravlja građana i što ranijeg oporavka privrede.

Bonus video: