Zbog izgradnje kanalizacione mreže, saobraćajnicom skoro nemoguće proći kada pada kiša

Izgradnja kanalizacione mreže u podgoričkoj ulici pravi brojne probleme mještanima

10843 pregleda 3 komentar(a)
Ulica Vukosava Božovića na Murtovini, Foto: Privatna arhiva
Ulica Vukosava Božovića na Murtovini, Foto: Privatna arhiva

Mještani Ulice Vukosava Božovića u podgoričkom naselju Murtovina apelovali su na nadležne iz Glavnog grada da ubrzaju izgradnju kanalizacione mreže, jer je tom saobraćajnicom nemoguće proći pogotovo kada je kiša.

Kako su pojasnili radovi su započeti u avgustu prošle godine, a kada su padavine ulica poplavi, napravi se kaljuga.

Iz Vodovoda i kanalizacije (ViK) nisu odgovorili na pitanja “Vijesti”.

“Ulicom je teško proći i automobilima, pješacima pogotovo. Kada nema kiše onda je problem prašina. Ne znamo zbog čega im treba ovoliko da završe radove”, naveo je jedan od mještana.

Kako je istakao ulica je duga nekih 500 metara, ima preko stotinu domaćinstava.

“Ponekad ulicom prođe valjak, pa se to izravna, ali to je kratkog daha i nije rješenje, jer brzo se opet stvore rupe i krateri”, kazao je stanovnik te ulice. I mještani Ulice Veljka Jankovića, koja se siječe sa Ulicom Vukosava Božovića, negoduju jer tvrde da pojedina domaćinstva ne mogu da budu priključena na fekalnu kanalizaciju.

Kako su istakli rečeno im je da ne postoje tehničke mogućnosti da bi se to uradilo.

“Pojedina domaćinstva ne mogu priključiti, jer navodno nema pada”, tvrdi jedan od mještana.

Na tabli gradilišta se navodi da su radovi započeti 18. maja 2020, a da je predviđeno da budu završeni 18. avgusta ove godine.

Kako piše, izvode se radovi na proširenju sekundarne kanalizacione mreže.

Za Ulicu Vukosava Božovića se navodi da je u dužini od 200 metara asfaltirana, a “preostalih 150 će biti nakon završetka radova koje tamo izvode ekipe Vodovoda i kanalizacije nezavisno od projekta.

Na sajtu tog preduzeća je navedeno da je bilo planirano da se tokom marta svaka saobraćajnica koja je u proteklom periodu bila predmet rada bude i asfaltirana, što će olakšati funkcionisanje građanstva, posebno u dijelu Murtovine, Zlatice, dijela Zagoriča i Vrela ribničkih.

Glavne aktivnosti na sekundarnoj kanalizacionoj mreži, pored iskopa i ulaganja kolektora (cjevovoda), kako je navedeno odnose se na saniranje i asfaltiranje ulice koje nisu mogle biti završene tokom januara zbog padavina.

Bonus video: