NP Skadarsko jezero: U borbi protiv krivolova jedna osoba proceusirana, oduzeto 89 kila šarana

Kako su kazali iz NP, konstatovano je da su brojni apeli koji su u proteklom periodu upućivani crnogorskim institucijama, počeli da daju rezultate

11319 pregleda 9 komentar(a)
NP Skadarsko jezero, Foto: NPCG
NP Skadarsko jezero, Foto: NPCG

Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero je uhvatila i nadležnim organima procesuirala D. G. kome je oduzeto plovilo sa vanbrodnim motorom i pet ribolovnih mreža.

Tokom akcija u toku prethodne nedjelje, a u borbi protiv krivolova, zaplijenjeno je 80 ribolovnih mreža.

Ovi rezultati, navode iz NP Skadarsko jezero, razmatrani su danas na redovnom nedjeljnom sastanku predsjednice Upravnog odbora JP za nacionalne parkove Crne Gore Marine Jočić sa rukovodstvom ovog nacionalnog parka.

Kako su kazali iz NP, konstatovano je da su brojni apeli koji su u proteklom periodu upućivani crnogorskim institucijama, počeli da daju rezultate, pa su, kako tvrde, inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tokom redovne inspekcije objekta maloprodajnog lanca “Voli” u Podgorici, zatekli su prometu i oduzeli 89 kilograma šarana za koje prodavac nije posjedovao adekvatne dokaze o porijeklu ribe.

"Nadamo se da ovaj slučaj najavljuje revnosnije sankcionisanje sličnih prekršaja, za koje je zakonom predviđena minimalna novčana kazna u iznosu od 2.500 eura. Ovi vidljivi pomaci u borbi protiv krivolova ohrabruju novo rukovodstvo JPNPCG da istraje u naporima da konačno suzbije djelovanje organizovane kriminalne bande, koja već decenijama desetkuje riblji fond i devastira ekosistem Skaradrskog jezera", zaključuju iz NP Skadarsko jezero.

Bonus video: