KCCG: Prijetnja doktorici Borovinić Bojović je prijetnja svakom ljekaru i pacijentu

U uprave KCCG-a smatraju da ljekari i medicinski radnici treba da dobiju status službenih lica i da se prijetnja ili na­pad na njih Kri­vič­nim za­ko­ni­kom reguliše kao zasebno krivično djelo

15001 pregleda 22 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Uprava Kliničkog centra Crne Gore osudila je prijetnje upućene ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović.

"Prijetnje našoj koleginici, uvaženoj ljekarki i njenoj porodici, smatramo prijetnjama svakom doktoru, svakom medicinskom radniku i, u konačnom, svakom pacijentu. Moramo stati u odbranu svih zaposlenih u zdravstvu, ma gdje radili i na kojoj funkciji bili, a koji su izloženi linču zbog profesionalne i ljudske obaveze da sačuvaju javno zdravlje. Apelujemo na hitno reagovanje nadležnih službi i zahtijevamo što skoriju identifikaciju osobe koja je autor e-mail-a, kao i njegovo najstrože kažnjavanje", navodi se u saopštenju.

U upravi KCCG-a smatraju da je krajnje vrijeme da prijetnje zdravstvenim radnicima prestanu "budu prepuštene slučaju", i da lje­ka­ri i me­di­cin­ski rad­ni­ci treba da do­bi­ju sta­tus slu­žbe­nih lica, te da se prijetnja ili na­pad na njih Kri­vič­nim za­ko­ni­kom re­gu­li­še kao za­seb­no kri­vič­no dje­lo.

Bonus video: