apel nadležnima

Bošnjak: "Heroje" koji prijete političarkama privesti pravdi

Potpredsjednica Skupštine istakla kako je uvjerena da su političarke jake i odvažne i da će ih pokušaji obeshrabrivanja i diskreditacija samo ojačati da odlučnije nastave da rade za javno dobro

7930 pregleda 58 reakcija 9 komentar(a)
Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Bošnjak, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak osudila je prijetnje upućene ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović. Apelovala je na nadležne da hitno reaguju i napomenula da zabrinjava učestalost prijetnji i napada na političarke.

"Svakim danom, sve je više 'heroja' koji fizičkim napadima, prijetnjama ili gnusnim i vulgarnim konstrukcijama pokušavaju da omalovaže i obeshrabre žene političarke, bilo da dolaze sa opozicionog ili pozicionog političking spektra. Ovi, najčešće anonimni heroji ne smiju ostati anonimni za državne organe, policiju i tužilaštvo, zato apelujemo da se hitno reaguje i da se počinioci privedu pravdi", saopštila je Bošnjak.

Istakla je kako je uvjerena da su političarke jake i odvažne i da će ih pokušaji obeshrabrivanja i diskreditacija samo ojačati da odlučnije nastave da rade za javno dobro.

Iz Uprave policije su danas saopštili intenzivno rade na identifikaciji osobe koja je putem mejla uputila prijetnje ministarki zdravlja. Kazali su da je Borovinić Bojović juče policiji podnijela prijavu da je dobila mejl prijeteće sadržine.

"Pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala – Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog krimininala su obavijestili nadležnog tužioca koji je kvalifikovao ovaj događaj kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti", naveli su iz policije.

Preporučujemo za Vas