novi protest

Građani i danas kod Ljubovića, poručili da neće dopustiti devastaciju

Bageri danas nisu radili do sada na izgradnji saobraćajnice, teške mašine su parkirane ispod Ljubovića

13066 pregleda 272 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Borko Ždero
Foto: Borko Ždero
Ažurirano: 16.04.2021. 15:47h

Građani Podgorice i danas su se okupili ispod Ljubovića, kako bi poručili da neće dopustiti devastaciju tog izletišta.

Bageri danas nisu radili do sada na izgradnji saobraćajnice, teške mašine su parkirane ispod Ljubovića.

Staropodgoričanin Dragiša Đukić je istakao da je sramota šta se radi sa Ljubovićem, gdje je kao đak škole "Milorad Musa Burzan" učestvovao u pošumljavanju.

"Sadili smo na Gorici, Ljuboviću, ne treba zaboraviti ni Park šumu u Zagoriču i tamo su uništili zelenilo", kazao je Đukić.

„Okupili smo se da zaustavimo uništavanje Ljubovića, naš zadatak je sada da napravimo predlog da se ovo štetalište sanira“ poručio je učesnik protesta Predrag Tomović.

On je istakao da sada treba obnoviti sadnice i obodom brda napraviti šetalište i biciklističku stazu.

Tomović je u svoje i ime okupljenih kazao da ne osporavaju prilaz zgradama i izgradnju saobraćajne infrastrukture, već su kaže sporna planirana parking mjesta koja su planirana rušenjem dijela brda Ljubović.

„Brdo Ljubović neće biti nastrešnica za privatne automobili i potrebe parkinga“ poručuje on.

Tomović ističe da je siguran da bageri neće nastiviti da rade, jer bi se u suprotnom na lokaciji okupio veliki broj građana koji bi eventualne radove odmah zaustavio.

Novinarka i građanski aktivista Bosiljka Kankaraš rekla je da je na protestu da podrži sugrađane u zaustavljanju devastacije ovog dijela grada, kao i da preko svog portala za kulturu pomogne u podizanju svijesti građana da je neophodno voditi računa o zaštiti životne sredine. Građani su okupljanje najavili i za subotu u 13 časova.