"Ugostitelji Crne Gore": I pored ublažavanja mjera i dalje smo u teškoj situaciji, vjerujemo da će nam Vlada pomoći

"NVO "Ugostitelji Crne Gore" još jednom apeluje na sve svoje članove da poštuju epidemiološke mjere kako bi na taj način dali doprinos u borbi sa virusom korona"

6251 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nevladina organizacija (NVO) "Ugostitelji Crne Gore" pozdravlja odluku zdravstvenih vlasti da ublaži epidemiološke mjere za sektor ugostiteljstva, saopšteno je danas iz te NVO.

Oni su dodali da se novim mjerama, koje od sjutra stupaju na snagu, koliko toliko omogućava ugostiteljima i hotelijerima prevazilaženje aktuelne krize i izgledi za bolju pripremu ljetnje turističke sezone.

"I pored ublažavanja mjera sektor ugostiteljstva je i dalje u teškoj ekonomskoj situaciji, zbog čega su mnogi na rubu egzistencije. Zato vjerujemo da će nam Vlada pomoći da kroz niz olakšica ublažimo posljedice sa kojima se suočavamo više od godinu", ističe se u saopštenju NVO "Ugostitelji Crne Gore" .

Iz te NVO su rekli da im je u proteklih godinu konstantno bio ograničen rad, te da dosta vremena nisu uopšte ni radili.

"Tokom tog perioda iscrpili smo sva sredstva tako da bez adekvatne pomoći i podrške države nećemo moći da na adekvatan način odgovorimo izazovima i predstojećoj ljetnjoj turističkoj sezoni. NVO "Ugostitelji Crne Gore" još jednom apeluje na sve svoje članove da poštuju epidemiološke mjere kako bi na taj način dali doprinos u borbi sa virusom korona", zaključuje se u saopštenju

Bonus video: