Objavljen konkurs za MEXT stipendije za studente iz Crne Gore i Srbije

Naglasili su da obje kategorije uključuju obavezno testiranje znanja engleskog i japanskog jezika

2730 pregleda 1 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Japanska Vlada objavila je konkurs za MEXT /Ministarstvo obrazovanja, sporta, nauke i tehnologije/ stipendije za narednu godinu, za studente iz Crne Gore i Srbije, saopštila je japanska Ambasada u Beogradu.

Kandidati koji ispunjavaju uslove mogu se prijaviti za stipendije za osnovne studije u Japanu, a detaljne informacije, aplikaciju i ostala dokumenta mogu se preuzeti sa linka http://www.studyinjapan.go.jp/en/smap-stopj-applications-undergraduate.html.

Konkurs je objavljen i za stipendije za studente istraživače/postdiplomce, za koje su detaljne informacije o stipendiji, aplikacija i ostala dokumenta dostupna na linku http://www.studyinjapan.go.jp/en/smap-stopj-applications-research.html.

"Zainteresovani kandidati treba pažljivo da pročitaju i slijede instrukcije koje su za svaku od kategorija jasno istaknute u dokumentima pod nazivom Application Guidelines for Undergraduate Students (za osnovne) odnosno Application Guidelines for Research Students (za postdiplomske studije)“, kazali su iz Ambasade.

Oni su naglasili da obje kategorije uključuju obavezno testiranje znanja engleskog i japanskog jezika.

"Za osnovne studije će se, u zavisnosti od oblasti studiranja, obaviti testiranje znanja matematike, fizike, hemije ili biologije na engleskom jeziku", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će svi kandidati o datumu održavanja ispita biti naknadno obaviješteni.

Zainteresovani studenti za sva dodatna pitanja mogu kontaktirati Ambasadu na mejl culture@s1.mofa.go.jp.

Bonus video: