Postavljen novi ormarić na suvom: Studenti dijela prve faze Studentskog doma dobili struju

“Sada su postavili ormarić tako da voda ne može da prodire, a problem je bio to što je bio na otvorenom. Sada se više to ne može desiti”, kazao je Jovanović
158 pregleda 0 komentar(a)
Studentski dom, druga faza, Foto: Luka Zeković
Studentski dom, druga faza, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.12.2017. 13:14h

Direktor Javne ustanove Dom studenata i učenika Radoslav Jovanović tvrdi da su studenti dijela prve faze Studentskog doma prekjuče bili „samo nekoliko časova bez električne energije”.

“Struja je došla u nedjelju u deset minuta poslije 23 časa, ekipe su otklonile kvar na ormariću, a do kojeg je došlo zbog velike vlage uzrokovane obilnom kišom”, kazao je Jovanović.

On je rekao da je bez struja nestala u osam soba, a da su radnici primijetili da ormarić ne funkcioniše dobro, pa su ga preventivno u nedjelju isključili da bi nakon toga popravili kvar.

“Sada su postavili ormarić tako da voda ne može da prodire, a problem je bio to što je bio na otvorenom. Sada se više to ne može desiti”, kazao je Jovanović.

On je rekao da je isti ormarić izgorio i prije nekoliko dana, a uzrok toga je takođe bila voda, a i tada su studenti u pomenutim sobama ostali bez napajanja strujom.

Na pitanje “Vijesti” koliko su bezbjedne instalacije i da li je provjereno da li je voda prodrla i u druge djelove instalacije, Jovanović je kazao da su “ispitivanja nadležnih stručnjaka prije pola godine pokazala da je sve u redu, a da sada čekaju da se uradi pregled”.

On je kazao da su instalacije promijenjene prije pola godine i da su postavljenje nove razvodne table.

“Kada je došlo do požara na ormariću obezjeđenje je reagovalo profesionalno i isključilo odmah struju, tako da je izgorio samo taj ormarić”, kazao je Jovanović.

Požar u prvoj fazi Studentskog doma izbio je i u februaru 2014. godine, a tada je najavljeno da će biti promijenjene dotrajale instalacije.

Bonus video: