Bošković: Nije bilo nikakve ekskluzive, neistina da je za mandata tehničke Vlade dodijeljeno 119 stanova

"U budžetu za 2020. godinu nijesu ni bila predviđena sredstva za stambenu komisiju jer su se na našu inicijativu osluškujući reakciju javnosti pripremale izmjene i dopune zakona kako bi se na drugačiji način uredila ova oblast"

25090 pregleda 184 reakcija 43 komentar(a)
Bošković, Foto: DPS
Bošković, Foto: DPS

Funkcioner DPS-a i bivši predsjednik Komsije za stambena pitanja Predrag Bošković saopštio je da je stambena komisija koju su sačinjavali predstavnici različitih državnih organa "radila zakonito uz konačnu odluku Vlade, što je i tužilaštvo konstatovalo u svojim odlukama".

"Neistina je da je za mandata tehničke Vlade dodjeljeno 119 stanova. Posljednja stambena komisija je održana 25.12. 2019. jer u budžetu za 2020. godinu nijesu ni bila predviđena sredstva za stambenu komisiju jer su se na našu inicijativu osluškujući reakciju javnosti pripremale izmjene i dopune zakona kako bi se na drugačiji način uredila ova oblast. Tako da stambena komisija ne samo u mandatu tehničke Vlade već u cijeloj 2020. nije donijela ni jednu odluku o dodjeli stana/kredita", naveo je Bošković na Tviteru.

Rukovodilac stručnog tima Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou Vanja Ćalović Marković kazala je da je arhiva koja se tiče dodjele stambenih kredita i stanova pod povoljnim uslovima dobrim dijelom uništena.

Ona je kazala da je najmanje 175 funkcionera dobilo pomoć na ovaj način, od ukupno njih 580. Njima je podijeljeno oko 25 miliona eura.

"Ovom vladinom politikom, koju praktikuju i druge vlade, rješavaju se stambena pitanja ne samo vladinih funkcionera već i službenika koji su sa visokom ocjenom obavljali svoje poslove. U kojoj je to državi problem što se tužioci i sudije rješavaju stambena pitanja osim u Crnoj Gori. Predsjednik Vlade je u odgovoru na poslaničko pitanje saopštio koji su funkcioneri dobili stanove ili stambene kredite, tako da danas nije bilo nikakve ekskluzive", napisao je Bošković na Tviteru.

Bonus video: