Građani pozvali čelnike Vlade i policije da dođu u Pljevlja, u suprotnom opet će na ulice

"Nama smeta i sa time se nikada nećemo pomiriti da nam se poturaju vojnici DPS-a kao navodni nosioci promjena, a crnogorska javnost obmanjuje pričom kako je opet riječ o srpskom nacionalizmu koji prijeti čitavoj državi"

26523 pregleda 19 komentar(a)
Sa ranijeg protesta, Foto: Goran Malidžan
Sa ranijeg protesta, Foto: Goran Malidžan

Građani Pljevalja koji su prethodnih dana protestovali zbog imenovanja Harisa Đurđevića za načelnika policije u Pljevljima odlučili su da privremeno obustave proteste, kako su naveli, u znak dobre volje i razumjevanja.

To je saopšteno nakon večerašnjeg protesta, kojem je prisustvovao manji broj građana nego prethodnih dana.

"Pozivamo čelnike Vlade i policije da dođu u Pljevlja da se pogledamo u oči i da im pokažemo da ih podržavamo kao što i oni podržavaju nas. Obavještavamo vas da kao znak dobre volje i razumjevanja obustavljamo naš protest do dolaska čelnika Vlade i policije u Pljevlja za šta imamo obećanje da će se uskoro dogoditi. U protivnom borba za slobodu se nastavlja", navedeno je u saopštenju koje su učesnici protesta podijelili novinarima.

Istakli su da ih je okupila zajednička ideja da ne dozvole "da tekovine 30. avgusta i mukom stečene slobode predaju opet u ruke lopovskom režimu DPS-a koji je ponizio i opljačkao ovu državu".

"Nije naš cilj i ne smetaju nam časni ljudi i pripadnici drugih naroda i vjera u našem gradu, pa ni na rukovodećim pozicijama u policiji. Nama smeta i sa time se nikada nećemo pomiriti da nam se poturaju vojnici DPS-a kao navodni nosioci promjena, a crnogorska javnost obmanjuje pričom kako je opet riječ o srpskom nacionalizmu koji prijeti čitavoj državi. Osuđujemo sve nacionalističke ispade i ograđujemo se od istih a kao dokaz naše iskrenosti saopštavamo da vjerujemo u časne namjere potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora policije Zorana Brđanina. Žestoko su obmanuti i mi ih pozivammo da dođu u Pljevlja da im dokažemo da nije riječ ni o kakvim nacionalističkim orgijama i šovinizmu, ali da nije riječ ni o promjenama već o podmetanju kukavičijih jaja DPS-a. Haris Đurđević uvijek je i na svakom mjestu bio prvo politički aktivista i vojnik DPS-a pa tek onda policajac. Mnogi od nas sojetili su to i na svojoj koži pa i tokom prošlogodišnjih litija. Nedostojan je ne samo funkcije na koju je imenovan, nego ne zasluđuje ni djelić pažnje, koju je dobio prethodnih dana", navodi se u saopštenju.

Večerašnjim protestom u Pljevljima prekršene su mjere Ministarstva zdravlja donijete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Mjerama su zabranjena masovna/socijalna okupljanjagrađana u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima.

Bonus video: