Slovenija donirala maske i dezinfekciona sredstva

Ministar Sergej Sekulović i državni sekretar Zoran Miljanić razgovarali su sa državnim sekretarima MUP-a Slovenije Francom Kanglerom i Božom Predaličem

2491 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Slovenija je donirala Crnoj Gori maske i dezinfekciona sredstva vrijedna nešto više od 107 hiljada eura, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Ministar Sergej Sekulović i državni sekretar Zoran Miljanić razgovarali su sa državnim sekretarima MUP-a Slovenije Francom Kanglerom i Božom Predaličem.

Pozdravljeni su, kako navode, tradicionalno dobri odnosi dvije zemlje, što potvrđuje i uspješna saradnja dva ministarstva.

"U susret slovenačkom predsjedavanju Savjetom Evropske unije, koje počinje 1. jula gosti iz Slovenije poručili su da žele stabilnost u ovom dijelu Evrope i osvježavanje saradnje sa Crnom Gorom. U tom kontekstu, pozvali su ministra Sekulovića na ministarsku konferenciju Brdo proces u Sloveniji, koja će biti posvećena upravljanju mješovitim migracionim tokovima, naročito u pogledu mogućnosti za unaprijeđivanje postojećih sistema i kapaciteta u regionu Zapadnog Balkana, kao i zloupotrebe djece putem interneta", saopšteno je iz MUP-a.

Sekulović je, kako navode, odgovorio da će se sa zadovoljstvom odazvati pozivu, cijeneći teme veoma važnim za razmjenu informacija.

"Ne manje bitnim istaknut je značaj koordinacije između policija Crne Gore i Slovenije što se tiče kriminala, uključujući i trgovinu ljudima, a najavljeni su i bilateralni ugovori o saradnji na tim poljima. Iskazana je i spremnost za nastavak pomoći Slovenije Crnoj Gori u vidu opreme, obuka, eksperata itd. Kao primjer toga, Crnoj Gori je danas uručena donacija Republike Slovenije u cilju sprečavanja širenja infekcije COVID 19, u vrijednosti 107, 350 eura, a koju čine maske i dezinfekciona sredstva", saopštio je MUP.

Bonus video: