"Ono što je nađeno u dokumentaciji za stanove može da ukazuje na korupciju"

"Ako vam neko da stan, može da vas nazove i kaže - ovaj predmet držite u fioci", kazao je potpredsjednik Vlade

49252 pregleda 366 reakcija 43 komentar(a)
Abazović, Foto: Savo Prelević
Abazović, Foto: Savo Prelević

Vlada je skinula oznake "interno" sa dokumentacije o raspodjeli stanova i ono što je pronađeno može da ukazuje na korupciju, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

"Jer ako vam neko da stan, može da vas nazove i kaže - ovaj predmet držite u fioci", rekao je Abazović na pres konferenciji Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.

"Policajci rade za jako male plate, napadaju ih sa svih strana, počevši od političara pa do građana. Suprotstavljaju se ljudima koji imaju stotine miliona eura, koji su tehnički bolje opremljeni, i država bez obzira na sve to, pokazuje da može da se obračuna sa kriminalom..."

Abazović je kazao da dok se policija bori sa međunarodnim kriminalnim grupama, neki pokušavaju da prebace fokus na pitanja ko je što napisao na Fejsbuku, da li je digao dva ili tri prsta i koju je zastavu digao.

Na jučerašnjoj pres konferenciji Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou je saopšteno da je Vladina arhiva o dodjeli stanova i stambenih kredita pod povlaštenim uslovima “u velikoj mjeri uništena”, te da je u posljednjih desetak godina u te svrhe otišlo najmanje oko 25 miliona eura i dodijeljeno oko 20.000 metara kvadratnih.

Povezani članci

22. April 2021.

Vlada bila sigurna banka za tužioce i sudije

Bonus video: