Pogledajte spot: Promocija socijalne inkluzije osoba sa invaliditetom i mentalnim teškoćama

Navodi se da je jedna od aktivnosti projekta podrška podizanju kapaciteta organizacija civilnog društva da intenzivnije budu uključene u lokalne incijative i razvoj servisa na lokalnom novou za OSI, ili za osobe koje imaju problema sa mentalnim zdravljem
63 pregleda 0 komentar(a)
Osobe sa invaliditetom, Foto: Screenshot (YouTube)
Osobe sa invaliditetom, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 04.12.2017. 17:36h

Caritas barske nadbiskupije je, u okviru projekta SOCIETIES, izradio spot čiji je cilj promocija socijalne inkluzije osoba sa invaliditetom (OSI) i mentalnim teškoćama, kao i smanjenje predrasuda prema tim ranjivim grupama.

Kako je saopšteno iz Caritasa, regionalni projekat SOCIETIES, koji finansira Evropska unija, dominantno se bavi radom i socijalnom integracijom OSI.

Navodi se da je jedna od aktivnosti projekta podrška podizanju kapaciteta organizacija civilnog društva da intenzivnije budu uključene u lokalne incijative i razvoj servisa na lokalnom novou za OSI, ili za osobe koje imaju problema sa mentalnim zdravljem.

„Drugi segment je podrška organizacijama civilnog društva ili lokalnim inicijativama za realizaciju konkretnih primjera socijalne ili radne integracije OSI“, kaže se u saopštenju Caritasa.

Treći način podrške je, kako su naveli, kroz organizovanje kampanja.

„U okviru kampanje je izrađen spot koji ima za cilj da smanji predrasude prema OSI i mentalnim teškoćama“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: