LP: Sramni napadi na Šofranca, sport ponižen od političara i šovinista

"Međutim, kad pogledamo sa kakvim obilježijima se okupila ova masa, jasno je da je ovo ništa drugo do još jedna eskalacija šovinizma i mržnje", piše u saopštenju LP

6639 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: LB
Liberalna partija, Foto: LB

Napadi na novinara Nebojšu Šofranca koji je na aerodromu Golubovci obavljao svoj posao sportskog novinara, prateći veliki uspjeh mladog boksera Petra Liješevića, titulu vicešampiona svijeta, sramotni su i zaslužuju svaku osudu, poručeno je iz Liberalne partije.

"Nažalost, sport je sinoć ponižen od strane političara i šovinista a uspjeh sportiste pregažen za sitne političke i velikodržavne poene. Ničim izazvana grupa prijetila je Šofrancu, nazivala ga svakakvim imenima, ponižavala i zastrašivala. Međutim, kad pogledamo sa kakvim obilježijima se okupila ova masa, jasno je da je ovo ništa drugo do još jedna eskalacija šovinizma i mržnje", piše u saopštenju LP.

Ističu da Šofranac nije vrijeđao nikoga, niti je nasjeo na okupljene i njihove simbole već profesionalno obavio zadatak.

"Međutim, ako država želi da bude jednako profesionalna mora pod hitno privesti i procesurati izgrednike ovih napada, a njihovi ideolozi, okupljeni političari režima, hitno uputiti izvinjenje. Kada je sport žrtva politike i mjesto mržnje a ne okupljanja i slavljenja ljubavi, to je siguran put ka propasti i srozavanju jednog društva", zaključuju iz LP.

Bonus video: