Odabrani najbolji radovi na konkursu "Druže moj evropski"

“Zainteresovani osnovci i srednjoškolci su, putem video zapisa poslali poruku svojim vršnjacima iz EU i pokazali im da sa njima dijele iste vrijednosti, kao i da se već osjećaju dijelom Evrope”

1938 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Generalni sekretarijat Vlade
Foto: Generalni sekretarijat Vlade

Osnovci Rijalda Šahman, Stefan Đurišić, Anđelija Đurković, Novak Koprivica i Ognjen Krivokapić pobjednici su konkursa za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola „Druže moj evropski!", saopšteno je iz Generalnog sekretarijata Vlade.

Iz Generalnog sekretarijata su podsjetili da su, u okviru projekta EU4ME, koji finansira Evropska unija (EU), raspisali konkurs za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola povodom obilježavanja Mjeseca Evrope.

“Zainteresovani osnovci i srednjoškolci su, putem video zapisa poslali poruku svojim vršnjacima iz EU i pokazali im da sa njima dijele iste vrijednosti, kao i da se već osjećaju dijelom Evrope”, kaže se u saopštenju.

Na konkurs, koji je bio otvoren od 30. marta do 20. aprila, stiglo je ukupno 38 prijava, a najbolje radove odabrali su građani, glasanjem na Instagramu „lajkovima“ za video koji im se najviše dopada.

Autori poruka koje su dobile najviše „lajkova“ su Rijalda Šahman, učenica petog razreda Osnovne škole (OŠ) „Mustafa Pećanin“ iz Rožaja, Stefan Đurišić, učenik petog razreda, OŠ „Kekec“ iz Sutomora i Anđelija Đurković, učenica sedmog razreda OŠ „Anto Đedović“ iz Bara.

Među pobjednicima konkursa su i Novak Koprivica, učenik prvog razreda nikšićke gimnazije „Stojan Cerović“, Ksenija Vujović, učenica šestog razreda OŠ “Oktoih“ iz Podgorice i Ognjen Krivokapić, učenik sedmog razreda OŠ „Braća Ribar“ iz Nikšića.

Autori šest najboljih radova biće nagrađeni pametnim satovima, a ceremonija uručivanja nagrada biće realizovana u sklopu obilježavanja Mjeseca Evrope početkom maja.

“Posebnu zahvalnost Generalni sekretarijat Vlade i tim me4eu upućuju učenicima I-2 odjeljenja Osnovne škole „Oktoih“ iz Podgorice, kao i njihovom mentoru Savi Kovačeviću, koji su objavili više grupnih radova i na taj način doprinijeli informisanju i uključivanju učenika u proces evropske integracije”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: