DPS Pljevlja: Izbor Đačić za direktoricu OŠ "Ristan Pavlović" skandal bez presedana

"Pitamo se, da li gospoda iz Vlade misle graditi budućnost obrazovanja i vaspitanja sa ovakvim ideološkim profilima na čelu institucija"

15110 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Izbor Bojane Đačić za direktoricu Osnovne škole "Ristan Pavlović" u Pljevljima predstavlja skandal bez presedana, ocijenjeno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Pljevlja.

"Pomenuta osoba svojim javnim nastupima preko društvenih mreža profiliše sebe kao ekstremnog sljedbenika četničkog pokreta i mrzitelja svakog ko drugačije misli", navodi se u saopštenju DPS Pljevlja.

Đačić je za "Vijestima"negirala povezanost sa Tviter profilom @crnogorka__ i kazala je da nikad nije iznijela nijedan komentar na nacionalnoj osnovi.

"Pitamo se, da li gospoda iz Vlade misle graditi budućnost obrazovanja i vaspitanja sa ovakvim ideološkim profilima na čelu institucija? Je li dotična možda kadar sekretara ministarstva koji je Pljevljak? Ili je za njeno postavljenje zaslužan tobožnji dušebrižnik Abazović? Paradoks je da na mjesto rukovodioca škole koje nose ime Boška Buhe i Salka Aljkovića dođu oni čiji su ideolozi zaslužni za smrt heroja i antifašista kojima se divi cijeli svijet", navodi se u nepotpisanom saopštenju OO DPS Pljevlja.

Dodaju da je aktuelna vlast "prevarila dobar dio građana" Pljevalja.

"Ali vrijeme će brzo pokazati ko je ko, jer svakim danom i vašim činjenjem pokazujete pravo lice a to nije ono što većinska Pljevlja i Pljevljaci hoće i zaslužuju. Uvaženi sugrađani ne dajte da vas prevare oni koji prizivaju aveti prošlosti jer mi moramo i hoćemo da živimo ne jedni bez drugih ni jedni pored drugih već svi zajedno jedni sa drugima", saopšteno je iz OO DPS Pljevlja.

Bonus video: