BS: Imenovanje "eksperata" u obrazovnom sistemu treba da zabrine društvo

"Pozivamo nezavisne medije i nevladin sektor, da se oglase i doprinesu da škole u Crnoj Gori ne budu mjesta gdje će se propagirati ovako nazadne i anti civilizacijske vrijednosti"

7434 pregleda 75 reakcija 70 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Kadriranje po dubini, posebno u dijelu obrazovnog sistema, gdje se na mjesta odlučivanja postavljaju "eksperti" koji se u svojoj biografiji mogu pohvaliti da mrze druge narode, treba da zabrine crnogorsko društvo, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Profesorica razredne nastave Bojana Đačić potvrdila je "Vijestima" da je nova direktorica Osnovne škole "Ristan Pavlović" u Pljevljima i negirala povezanost sa Tviter profilom @crnogorka__ i kazala da nikad nije iznijela nijedan komentar na nacionalnoj osnovi.

"Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, vjerovatno vođena sopstvenim sistemom vrijednosti, bira i rukovodioce koji se uklapaju u mozaik četništva i šovinizma. Imenovanjem Bojane Đačić za direktoricu Osnove škole ”Ristan Pavlović” u Pljevljima, još jednom je to i dokazala. Međutim, mi pitamo resornu ministarku, šta li je to po njenom sudu preporučilo izvjesnu Đačić da bude direktorica škole u Pljevljima? Da li možda konstatacija Đačićke na Twitteru „da su Fata i Samir najzadovoljniji kad im tanjir prasetine prinese“?", navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Dodaju da "pošto je ovo Vlada eksperata, da li su to te reference potrebne da bi neko bio imenovan za direktora škole?"

"Da li je to inkluzivan odnos prema pripadnicima manjinskih naroda, koje je Vlada sa Zdravkom Krivokapićem i Dritanom Abazovićem obećala EU? Ni jedan normalan građanin ove države neće ćutati na ovakve odluke Vlade i resornog ministarstva. Pozivamo nezavisne medije i nevladin sektor, da se oglase i doprinesu da škole u Crnoj Gori ne budu mjesta gdje će se propagirati ovako nazadne i anti civilizacijske vrijednosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: