RAZGOVARAO SA BEČIĆEM

Jokić: Upućena inicijativa Vladi da Kotoru zvanično dodijeli status grada

"U inicijativi tražimo od Vlade da Kotoru zvanično dodijeli status grada i to kroz izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o teritorijalnoj organizaciji odnosno Zakona o zaštiti prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora", kazao je Jokić

5738 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Igor Šljivančanin
Foto: Igor Šljivančanin

Opština Kotor uputila je inicijativu Vladi Crne Gore da se lokalnoj samoupravi u Kotoru, umjesto dosadašnjeg oblika opštine, utvrdi status Grada.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić primio je u zvaničnu posjetu predsjednika Skupštine Aleksu Bečića i predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića.

Jokić je, kako je saopšteno, upoznao Bečića i sa svim problemima lokalne samouprave.

"U inicijativi tražimo od Vlade da Kotoru zvanično dodijeli status grada i to kroz izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o teritorijalnoj organizaciji odnosno Zakona o zaštiti prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora", kazao je Jokić.

On je istakao da Kotor u proteklih 16 vjekova ima neprekidan kontinuitet grada, koji se ogleda u činjenici da je tokom tog perioda predstavljao vrstu političkog, vjerskog, ekonomskog, trgovačkog, prosvjetnog, zdravstvenog i pomorskog centra, bez obzira na njegov status u okviru država koje su vladale tim područjem ili na periode njegove autonomnosti.

Jokić je prisutne upoznao i sa formiranjem punktova za vakcinaciju, te sa konstantnim informisanjem građana o neophodnosti poštovanja mjera za suzbijanje virusa COVID-19, kako bi se trend smanjenja broja oboljelih nastavio i u narednom periodu.

On je pomenuo i saradnju Kotora sa Dubrovnikom kao i mogućnost saradnje sa drugim mediteranskim gradovima, kako bi se stvorili uslovi za kontinuirani održivi turizam.

Bečić je, kako je saopšteno, pohvalio rad Opštine Kotor na stabilizaciji finansijskog stanja kao i proaktivno i uporno djelovanje na poboljšanje uslova za predstojeću turističku sezonu.

Preporučujemo za Vas