Nikšićki vatrogasci dobili 23 odijela za prilaz vatri, ostala stižu do 5.jula

Iz lokalne uprave su podsjetili da su u proteklom periodu realizovali veći broj aktivnosti „u cilju obezbjeđivanja što boljih uslova za kvalitetno obavljanje veoma značajnih i specifičnih poslova Službe zaštite i spašavanja"

2940 pregleda 3 komentar(a)
Pripadnici nikšićke Službe zaštite i spašavanja, Foto: Opština
Pripadnici nikšićke Službe zaštite i spašavanja, Foto: Opština

Pripadnicima nikšićke Službe zaštite i spašavanja uručena su 23 odijela za prilaz vatri, od 57 za koje je predsjednik Opštine Nikšić, mr Milutin Simović, potpisao Ugovor sa D.O.O. „Centroslavija“- Podgorica, ukupne vrijednosti nešto preko 65 hiljada eura. Preostala 34 odijela biće isporučena najkasnije do 5. jula.

Iz lokalne uprave su podsjetili da su u proteklom periodu realizovali veći broj aktivnosti „u cilju obezbjeđivanja što boljih uslova za kvalitetno obavljanje veoma značajnih i specifičnih poslova Službe zaštite i spašavanja".

Tako je završen idejni projekat Vatrogasnog doma, nabavljene su radne uniforme za 65 zaposlenih, teretne motorne sanke, kao i terensko vozilo koje se može koristiti za transport sanki i plovila do mjesta intervencije. Ovo terensko vozilo će se takođe koristiti i za manje intervencije sa kojima se zaposleni u ovoj Službi svakodnevno susrijeću.

„U okviru projekta ‘Sačuvajmo šume' koji je finansiran od strane Ministarstva unutrašnjih poslova - Direktorata za vanredne situacije, nabavljeno je 65 pari čizama za šumske požare, 65 pari zaštitnih rukavica i 50 zaštitnih naočara, a u okviru projekta ‘FLAT’ u kojem je Opština Nikšić bila partner, a koji je kofinansiran iz Programa Evropske unije, nabavljena je lična i kolektivna oprema za spašavanje u slučaju poplava i klizišta – šest odijela za spašavanje u poplavama, ronilački komplet, 20 kabanica, odijelo za vozača motornih sanki, dva agregata za struju, dvije pumpe za crpljenje vode sa pratećom opremom, 64 pari čizama, prva pomoć, kao i TETRA sistem veze“, stoji u saopštenju lokalne uprave.

Vrijednost navede opreme je oko 155.000 eura, od čega je oko 100.000 obezbijeđeno iz budžeta Opštine Nikšić, a ostatak iz sredstava odobrenih projektima.

Bonus video: