lider nove poželio srećne uskršnje praznik

Mandić: Neka nam ovaj veliki praznik podari mudrost, strpljenje i hrabrost da ostanemo zdravi tijelom i duhom

Mandić je, takođe, istakao zadovoljstvo što će baš u ovim vaskršnjim danima biti potpisan Temeljni ugovor između SPC i države Crne Gore i naveo da je to veliki i značajan događaj za Crnu Goru

3947 pregleda 30 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, u svoje ime i u ime članstva, čestitao je Vaskršnje praznike Patrijarhu srpskom G. Porfiriju, Episkopu budimljansko-nikšićkom i administratoru Mitropolije crnogorsko - primorske G. Joanikiju i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve i poželio da ih provedu u zdravlju i miru.

"Za nama je godina jednog velikog pregnuća u kojoj smo uspjeli da izgradimo sebe u one koji su odbranili Crkvu Hristovu u Crnoj Gori. To nismo mogli bez naših arhipastira koji su istinu Hristovog vaskrsenja pronosili i učvrstili među nama – Mitropolita Amfilohija i Patrijarha Irineja. Njihov odlazak bi bio zaista jedna vanredno tužna stvar i izazivao bi nepodnošljivu tugu i žalost da nas upravo oni nisu poučili značaju i vrijednosti najvećeg praznika koji proslavljamo", poručio je Mandić u čestitki.

Mandić je, takođe, istakao zadovoljstvo što će baš u ovim vaskršnjim danima biti potpisan Temeljni ugovor između SPC i države Crne Gore i naveo da je to veliki i značajan događaj za Crnu Goru koja će, kroz taj ugovor konačno početi da liči na sebe, posle godina izdaja i blaćenja koje je doživljavala od režima Mila Đukanovića.

"Neka nam ovaj veliki praznik podari mudrost, strpljenje i hrabrost da ostanemo zdravi tijelom i duhom i izdržimo svaki napad onih koji su ogrezli u zlu, prevari i mržnji, i da istrajemo u borbi za one vrijednosti koje su krasile naše slavne pretke. Prije svega da ne zaboravimo naše sveto Kosovo i Metohiju i da učinimo sve da pomognemo koliko možemo u borbi koju čitav srpski narod vodi da očuva pravo na našu svetu zemlju. Srpski narod se, na svim svojim prostorima, nalazi pred brojnim izazovima i preprekama, ali kao i uvijek kroz istoriju, vjera u Boga, naše jedinstvo i slogu biće jača od svih neprijatelja", kazao je Mandić.

Preporučujemo za Vas