MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

Nikšić: Banka hrane donirala hranu UZPD

Prema riječima predsjednice Fondacije, Marine Medojević, Banka hrane godinama pruža podršku licima sa invaliditetom u vidu namirnica, a prošle godine je pet udruženja dobilo novogodišnje jelke i poklone za svoje članove.
0 komentar(a)
UZPD
UZPD
Ažurirano: 02.02.2019. 06:43h

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Banka hrane donirala je nikšićkom Udruženju za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju (UZPD) donaciju u hrani. 

“Naši članovi dobili su sojino mlijeko, kornfleks, humus salatu i  slatkiše. Ova podrška je značajna ne samo zbog materijalne vrijednosti, već kao human gest, znak pažnje i solidarnosti, na čemu lica sa invaliditetom zahvaljuju , prepoznajući Banku hrane kao  dugogodišnjeg iskrenog prijatelja”, saopštili su iz UZPD-a. 

Prema riječima predsjednice Fondacije, Marine Medojević, Banka hrane godinama pruža podršku licima sa invaliditetom u vidu namirnica, a prošle godine je pet udruženja dobilo novogodišnje jelke i poklone za svoje članove. 

“Osobe sa invaliditetom se i  danas suočavaju sa mnogobrojnim problemima kao što je neadekvatna zdravstvena zaštita, nepristupačnost ustanova, diskriminacija po raznim osnovama, nedostatak socijalnih servisa podrške i siromaštvo”, istakla je Medojević. 

Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju trudi se da članovima obezbijedi stručne tretmane logopeda, defektologa, psihologa i fizioterapeuta, psihološko  i  pravno savjetovalište, uslugu dnevnog boravka, personalnu asistenciju,  sportske aktivnosti, kao i zapošljavanje. Pomažu im da ostvare svoja prava i da se uključe u sve društvene aktivnosti. 

Preporučujemo za Vas