Duković: Neistinite i zlonamjerne tvrdnje Ćalović Marković

"Nekako se čini da vam istina i nije cilj, već je prava namjera – blaćenje pojedinaca", kazao je poslanik DPS-a

7391 pregleda 77 reakcija 76 komentar(a)
Duković, Foto: DPS
Duković, Foto: DPS

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Halil Duković kazao je da su neistinite i zlonamjerne tvrdnje rukovodioca stručnog tima Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, Vanje Ćalović Marković, da je njegova supruga 2018. godine kupila stan od 36 metara kvadratnih, baš kada je on dobio kredit od Vlade, odnosno u decembru.

Kazao je da je jasan cilj takvih tvrdnji, a to je da se javnosti predstavi kako se zloupotrebljavaju "sredstva dobijena za proširenje stambenog prostora tj. porodične kuće".

"Istine radi, stan od 36 kvadrata je kupljen mnogo prije, skoro dvije godine ili tačnije 23 mjeseca ranije. U Agenciji za sprječavanje korupcije je uredno sve prijavljeno i evidentirano, uključujući i pod kojim uslovima je stan kupljen. Zabrinjava činjenica što sve ovo pomenuta osoba zna, pa i pored toga iznosi neistine i to tako ubjedljivo, posloženo, bez imalo stida, da sam umalo i ja povjerovao u njih. Očigledno nije važno što postoje kupoprodajni ugovori, notarske ovjere, bankarski izvodi, izvodi iz katastra već je važno šta misli, odnosno tendenciozno saopštava Vanja Ćalović. A zašto tako misli, pa vjerovatno zato što ne bi bilo tako atraktivno i interesantno da svoje pristalice hrani tačnim i istinitim činjenicama. Navikla ih je tako", saopštio je Duković.

Kazao je da je istina da je naslijedio kuću od roditelja i to u Tuzima, koju Ćalović Marković pominje, ali da treba znati da je "kod nas običaj da roditelji svoju imovinu ostavljaju svojoj djeci".

"Ne znam kako je kod pomenute osobe ali kod nas je tako, a mislim da je tako i prirodno. Ponosan sam što su u toj kući rasle i živjele do sada, koliko ja znam, već četiri naše generacije. I ta kuća je dokaz da nijesmo repa bez korijena, da smo se rađali i rasli u toplom roditeljskom domu. Izgleda da mi koji smo vjekovima ovdje, zbog toga što smo se rađali u svojim porodičnim kućama, nemamo pravo da poboljšamo svoj stambeni prostor uz pomoć naše države, jer su za to krivi naši roditelji koji su nam ostavljali svoje kuće i imanja. Izgleda da mi koji smo vjekovima ovdje, ne smijemo ništa naslijediti od svojih predaka, jer da bismo dobili stan ili kredit morali smo se rađati a i rasti pod vedrim nebom, bez igđe ičega, ili u najboljem slučaju kao podstanari. Znam što muči takve osobe: muči ih to što sam član DPS-a i što su mi ideje za koje se bori ta partija u srcu. Ali, takav sam i neću se mijenjati", dodao je Duković.

Poručio je da ga "pritisci i manipulacije" neće promijeniti.

"A gospođi Ćalović želim uspješnu borbu protiv korupcije sa onim koji su 'teškom mukom' i 'pod vrlo nepovoljnim uslovima' kupovali stanove u elitnom dijelu Podgorice, po cijeni od 250 eura po metru kvadratnom, samo zato jer su tada bili protivnici DPS-a. Zato nastavite da neistinu prikazujete kao istinu i rezultati će vam i biti baš po vašoj mjeri, slični vama. Nekako se čini da vam istina i nije cilj, već je prava namjera – blaćenje pojedinaca. Ali kad-tad sve dođe na svoje mjesto. Pa srećna vam takva 'borba protiv korupcije'," zaključio je u saopštenju poslanik DPS-a.

Bonus video: