U Sutomoru otvoren regionalni TV Forum

Pokretač ovog Okruglog stola je ugledni nagrađivani crnogorski i jugoslovenski TV autor Pero Radović, koji je inače i tvorac Internacionalnog TV Festivala čije je prvo izdanje bilo 1995.
164 pregleda 0 komentar(a)
Sutomore, Foto: Radomir Petrić
Sutomore, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 02.12.2017. 15:42h

U hotelu “Sea Fort” u Sutomoru danas je otvoren dvodnevni skup predstavnika javnih RTV servisa regiona- Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije, Kosova, te RTV Vojvodine i nezavisne eksperte za medije iz Srbije. Tema Okruglog stola je “Sloboda govora, cenzura i autocenzura u informativno- političkim emisijama javnih RTV servisa i medija uopšte”.

Organizator je JP Kulturni centar Bar pod pokroviteljstvom Opštine Bar, a ovim susretima TV poslenika, biće premošćema dvogodišnja pauza u održavanju barskog Internacionalnog TV festival.

U sklopu skupa, biće debata o međusobnoj saradnji regionalnih medija i njihovoj ulozi u podsticanju međudržavne saradnje u svim aspektima, od ekonomije i kulture do sporta i zabave, a biće emitovani i centralni TV dnevnici javnih RTV servisa učesnika.

Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić rekao je danas da ovaj skup treba da postane tradicionalan i najavio da će TV Festival nakon dvogodišnje pauze i transformacije biti nastavljen 2018.

"Ovi susreti regionalnih javnih servisa dolaze u trenutku kada se sve sličnosti, ali i razlike vide više nego u nekim običnim trenucima, trudićemo se da potenciramo sličnosti, što će doprinijeti boljem razumijevanju", rekao je pored ostalog dr Srzentić otvarajući skup.

Uvodničari skupa su Žarko Puhovski, Zekerijah Smajić, Gordana Suša i Goran Bulajić, a moderator Dragoljub Duško Vuković. Pokretač ovog Okruglog stola je ugledni nagrađivani crnogorski i jugoslovenski TV autor Pero Radović, koji je inače i tvorac Internacionalnog TV Festivala čije je prvo izdanje bilo 1995.

Radović je evocirao uspomene iz pionirskih dana barskog TV festivala, navodeći da je u prvom članu festivalskog Statuta pisalo da je cilj da unaprijedi medijsku profesionalnu kreativnost i da nastoji da u javnosti podstiče ideje mira i saradnje među narodima i državama regiona i šire. Učesnike skupa pozdravio je i direktor JP Kulturni centar Bar Ćazim Nikezić.

Bonus video: