Kostić: Sezonu bi spasila direktna avio-linija sa Moskvom

"Isto tako znamo da od turističke sezone zavisi budućnost naše države i građana i da je na svim nadležnim institucijama ogromna obaveza da obezbjede uslove da se 'spasi što se spasti može'"

1848 pregleda 70 reakcija 2 komentar(a)
Poster, Foto: Bokeški forum
Poster, Foto: Bokeški forum

Neophodno je da se obezbijedi direktna avionska linija između Crne Gore i Rusije, saopštio je član Glavnog odbora Bokeškog Foruma Nenad Kostić.

On je kazao da smo svjedoci da oko nastupajuće ljetnje turističke sezone postoji mnogo neizvjesnosti.

"Isto tako znamo da od nje zavisi budućnost naše države i građana i da je na svim nadležnim institucijama ogromna obaveza da obezbjede uslove da se 'spasi što se spasti može'", istakao je Kostić.

"Ruski turisti su 2019.godine ostvarili oko 50% ukupnog broja noćenja na crnogorskom primorju. Predsezona pokazuje da je njihov odziv mnogo slabiji i sigurno uslovljen nemogućnošću direktnog putovanja. Prinuđeni su da uglavnom zaobilaznim putem ( preko Beograda i Istanbula ) dolaze u Crnu Goru. To mnogostruko uvećava cijenu avionske karte i prateće troškove kao i vrijeme trajanja dolaska", navodi se u saopštenju.

Kostić je kazao da svi ovi faktori destimulišu ruske turiste u odluci da ljetnji odmor provedu u Crnoj Gori.

"Mi u Bokeškom Formu insistiramo da nadležne državne institucije urade sve kako bi uspostavili kvalitetan saobraća sa Rusijom i sezonu od koje zavisi naš opstanak, učinile barem podnošljivom", zaključio je on.

Bonus video: