Ljetnja pozornica u susret zimi

Pozornica je, prema ranijim najavama iz Glavnog grada, trebalo da bude završena u oktobru, ali su radovi odlagani
78 pregleda 2 komentar(a)
Ljetnja pozornica Podgorica, Foto: Glavni grad
Ljetnja pozornica Podgorica, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 01.12.2017. 19:43h

Postavljanje Ljetnje pozornice između ruševina starog grada, iznad sastavaka rijeke Morače i Ribnice, počelo je prije dva dana, a otvaranje će biti uslovljeno dinamikom radova ali i vremenskim uslovima.

Pozornica je, prema ranijim najavama iz Glavnog grada, trebalo da bude završena u oktobru, ali su radovi odlagani. Kao razloge odlaganja iz Glavnog grada su navodili “da su uslovljeni smjernicama Uprave za zaštitu kulturnih dobara i vremenskim prilikama”.

Shodno tenderskim uslovima, rok za izvođenje radova je maksimalno 20 dana.

“U čitavom poslu, nadležne institucije su se vodile smjernicama Uprave za zaštitu kulturnih dobara, imajući u vidu da je tvrđava Ribnica kulturno dobro. U zavisnosti od vremenskih prilika realizovaće se postavljanje i otvaranje Ljetnje pozornice, iako je bilo najavljeno za vikend”, saopšteno je iz PG biroa.

Ljetnja pozornica je planirana kao montažno-demontažni objekat, koji će imati 200 mjesta za sjedjenje.

Radovi su urađeni na osnovu Glavnog projekta, u skladu sa konzervatorskim uslovima Uprave za zaštitu kulturnih dobara, koji se odnose na zaštitu kulturnog dobra “Tvrđava Ribnica”.

Za projekat Ljetnje pozornice i radove ugovoren je iznos od 41.792 eura.

Radove će izvoditi kompanija "Wir Metaloprerada“, sa podizvođačima, firmama “MD projekt biro” i “Arch and Soul”. Njihova ponuda izabrana je kao najpovoljnija, na tenderu čija je vrijednost procijenjena na 50.000 eura. Iz uprave grada ocjenjuju da je postavljanje Ljetnje pozornice još jedan korak ka boljem pozicioniranju Glavnog grada na kulturnoj mapi Evrope.

Bonus video: