Avionska linija Zagreb - Podgorica od septembra

Đorđe Radulović na konferenciji za novinare istakao da će to doprinijeti turističkoj sezoni

11048 pregleda 241 reakcija 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović je tokom zvanične posjete hrvatskog kolege Gordana Grlića Radmana izrazio zadovoljstvo najavom otvaranje avionske linije Rajan eira na relaciji Zagreb - Podgorica od septembra.

Radulović na konferenciji za novinare istakao da će to doprinijeti turističkoj sezoni.

"Tokom susreta saglasili smo se da sva pitanja rješavamo uz bilateralni dijalog i direktnu komunakija vodeći se principima prijateljstva, dobrosusjedstva, razgovarali smo i o unapređenju saradnje u oblastima odbrane, unutrašnjih poslova, obrazovanju i kulture sa fokusom na intenziviranje dobrosusjedskih odnosa", kazao je Radulović i najavio susrete hrvatskih i crnogorskih preduzetnika u Dubrovniku.

Radulović i Grlić Radman su potpisali memorandum o saradnji kojom je predviđeno obučavanje diplomata.

Grlić Radman je kazao da da je Crna Gora uvijek imala podršku tokom hrvatskog predsjedavanja Evropskim Savjetom i istakao da kada je u pitanju evropska perspektiva u pitanju da će je uvijek imati.. On je potvrdio da će Hrvatska donirati Crnoj Gori 10 hiljada vakcina.

"Posebno zadovljatvo što sam se sreo sa predsjednikom, potpredsjednikom, potvrdilimo smo snažne odnose, mi smo zemlje koje smo upućene jedne na drugu, Crna Gora je uvijek imala hrvatsku podršku imate je i za evropsku perspektivu", rekao je Grlić Radman.

On se zahvalio i istakao da Hrvatska cijeni brzu reakciju Crne Gore na brzoj reakciji i finansijskoj pomoći zemljotresom pogođenim krajevima Hrvatske.

Bonus video: