Ministarstvo: Predloženo da upravljanje Kućom maslina bude povjereno Opštini Bar

Upravljanje je predloženo da bude povjereno Opštini, sa fokusom ka dugoročnoj samoodrživosti ovog edukativnog i administrativnog centra sa mini pogonom za preradu maslina i prodajno-izložbenim prostorom za posjetioce i turiste

6113 pregleda 0 komentar(a)
Stijović i Raičević, Foto: Opština Bar
Stijović i Raičević, Foto: Opština Bar

Najznačajniji kapitalni projekat iz oblasti poljoprivrede koji se sprovodi na teritoriji barske opštine, izgradnja Kuće maslina u Starom Baru, bio je akcenat današnje posjete ministra poljoprovede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića Opštini Bar.

On je sa državnom sekretarkom Nikolinom Mišnić posjetio Opštinu Bar i tom prilikom se sastao sa predsjednikom Opštine Dušanom Raičevićem i njegovim saradnicima.

Raičević je upoznao je Stijovića sa mehanizmima podrške poljoprivrednim proizvođačima sa nivoa lokalne uprave kroz pozive za podsticaje poljoprivredi i novim programom subvencija za mlade poljoprivrednike, kao i sa međunarodnim projektima finansiranim iz EU fondova za oblast maslinarstva i vinogradarstva koji se sprovode na teritoriji barske opštine.

Na sastanku je takođe bilo riječi i o kampanji "Registruj poljoprivredno gazdinstvo", koja se na inicijativu Opštine sprovodi u saradnji sa Ministarstvom, te o mogućnostima za zajedničku realizaciju planova za vodosnabdijevanje bezvodnih područja i zaštiti bogatog šumskog fonda.

Raičević i Stijović su sa svojim saradnicima obišli radove koji su u završnoj fazi i izrazili zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog infrastrukturnog projekta.

Stijović i Raičević
foto: Opština Bar

Predloženo je da upravljanje Kućom maslina bude povjereno Opštini Bar, sa fokusom ka dugoročnoj samoodrživosti ovog edukativnog i administrativnog centra sa mini pogonom za preradu maslina i prodajno-izložbenim prostorom za posjetioce i turiste.

Zajednički stav prisutnih je da upravljanje ovim kompleksom lokalne samouprave uz saradnju sa resornim ministarstvom i drugim relevantnim subjektima predstavlja uspješan modalitet koji za cilj ima unapređenje agroekonomije i agroturizma kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou.

Zaključeno je da je dosadašnja, tradicionalno dobra saradnja Ministarstva i Opštine Bar rezultirala realizacijom brojnih projekata, te je iskazana spremnost za njenim daljim unapređenjem.

Bonus video: