Zajedničkim snagama preuzimamo odgovornost jedni za druge

"Evropa se gradi na konceptu solidarnosti, o čemu je govorio i Robert Šuman, čija je Deklaracija postala osnova evropskih integracija"

3575 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Gsv.gov.me
Foto: Gsv.gov.me

"Evropa se gradi na konceptu solidarnosti. Započeto se mora nastaviti i zahtijeva napore i kompromise svih nas. A to dugujemo svim građankama i građanima“, poručili su predstavnici Vlade, akademske i privredne zajednice, nevladinih organizacija, lokalnih samouprava i sindikata.

Zajedno sa književnicima, umjetnicima i sportistima, povodom Dana Evrope, poručili su da se danas, kada se svijet bori protiv pandemije koronavirusa, Evropa usredsredila na djela humanosti i solidarnosti i istakli da zajedničkim snagama preuzimamo odgovornost jedni za druge.

"Evropa se gradi na konceptu solidarnosti, o čemu je govorio i Robert Šuman, čija je Deklaracija postala osnova evropskih integracija. Inovativno misliti i djelovati je evropski duh koji nam je uvijek potreban, a vrijednosti slobode, pravde i jednakosti su one na kojima je Evropa zasnovana", naglašeno je u zajedničkoj poruci.

Video porukom, Dan Evrope, građanima su čestitali: glavna pregovaračica, Zorka Kordić, ministri unutrašnjih poslova i odbrane, Sergej Sekulović i Olivera Injac, dekanica Pravnog fakulteta Aneta Spaić, potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović, generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković, izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević, pomoćnica generalnog sekretara Zajednice opština Crne Gore Vanja Starovlah, LGBT aktivistkinja Kristina Ćetković, književnik Balša Brković, akademski slikar Milutin Obradović i kapitenka odbojkaške reprezentacije Crne Gore Nikoleta Perović.

Kampanju je realizovao Generalni sekretarijat Vlade, u okviru projekta ME4EU koji finansira EU.

Bonus video: