optužbu ocijenili kao nimalo iznenađujuću

Ministarstvo: Izvrtanje činjenica od strane Šehovića dobro poznat instrumentarij za obmanjivanje javnosti

"Ovakva gruba podvala i perfidno smišljena mahinacija lako je oboriva pred licem javnosti i pravde, budući da je tačan datum prijema dopisa 4. maj, o čemu uredno i nedvosmisleno svjedoči prijemni pečat – a pravno dejstvo počinje od trenutka kada druga strana biva upoznata sa činjenicama, što nije momenat slanja, već prijema", pojasnili su iz resora Vesne Bratić

12641 pregleda 67 reakcija 63 komentar(a)
Bratić, Foto: Savo Prelević
Bratić, Foto: Savo Prelević

Optužba Damira Šehovića, predsjednika Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, da ministarka Bratić ne poštuje Skupštinu, te da je Odboru dostavila dopis koji je neistinit, lako je dokaziva ali, nažalost, uobičajena i nimalo iznenađujuća obmana.

Ovo je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta povodom optužbi predsjednika Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport da ministarka Vesna Bratić ne poštuje Skupštinu, te da je pokušala da ih obmane.

Optužba od strane Šehovića je nastala kada je, kako je kazao, i pored urednog obavještenja poslatog Ministarstvu prosvjete da je za taj dan zakazana sjednica Odbora, na kojem će se raspravljati o predlogu budžeta, koji se najviše tiče resora Bratić, a da je iz njenog resora odgovoreno da neće prisustvovati.

"Gospodin Šehović, očito naviknut da iz ovog resora stižu neistine, budući da je Ministarstvo tako funkcionisalo dok je on bio na njegovom čelu, olako je saopštio da se i ministarka služila prikrivanjem istine pogrešno vjerujući da je, možda, i taj manir naslijedila iz tradicije koju je on sam uspostavio", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Oni su dodali da je Šehović, naime, osiono utvrdio kako ministarka govori neistine i, kao navodni dokaz, objavio podatak iz dostavne knjige iz Ministarstva, koji pokazuje da je dopis, navodno, primljen 29. aprila, istog dana kada je i poslat.

"Ovakva gruba podvala i perfidno smišljena mahinacija lako je oboriva pred licem javnosti i pravde, budući da je tačan datum prijema dopisa 4. maj, o čemu uredno i nedvosmisleno svjedoči prijemni pečat – a pravno dejstvo počinje od trenutka kada druga strana biva upoznata sa činjenicama, što nije momenat slanja, već prijema", pojasnili su iz resora Vesne Bratić.

U njihovom saopštenju se takođe postavlja i pitanje odakle Šehoviću interni podaci dostavne knjige Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, budući da im se nije, kako kažu, shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, obratio za dokumentaciju već je, evidentno, do svojih saznanja došao nekim alternativnim načinima.

"Naravno, sve i da je gospodin Šehović u pravu, i da je dopis zaista primljen 29. aprila, važno je istaći da je u pitanju datum neposredno pred velike vjerske praznike, kada smo posvećeni svojim vjerskim slobodama, i tokom kojih su sitni administrativni propusti, i ako ih ima, u izvjesnoj mjeri razumljivi", saopštili su oni.

Iz Ministarstva smatraju da su smišljene podvale, izvrtanje činjenica, neistine i poluinformacije "dobro poznat instrumentarij za obmanjivanje javnosti jedne poražene strane koja je svoje poštovanje Ustava, Skupštine, države i njenih građana pokazala kroz decenije prevara i javašluka"

"Sve se ovo, ponajviše, kako smo i navikli, ispoljava u trenucima kada se kristališu rezultati kriminogenih aktivnosti i političke samovolje, poput najnovije afere "Stanovi" kada su se od Vlade dobijali oni silni kvadrati (po višestruko povoljnijim uslovima od onih koji važe za sve građane naše zemlje), a potom isplaćivali dva dana od zaključenja ugovora. Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, poštuje državu, institucije i zakone, i ne stavlja ništa ispred njih", kazali su iz ovog resora.

Naglasili su da može biti da je to nekima neobično jer odudara od sistema rada na koje su sami navikli, ali to je maksima kojom se rukovodimo i uvjerenje od koga nećemo odustati.

Iz Ministarstva PNKS su izneli stav da s obzirom na činjenicu da Ministarstvo odgovara samo Vladi Crne Gore, Skupštini i građanima ove zemlje i da ne polažu račune nadmenim pojedincima, "a posebice ne onima iz bivšeg režima koji Crnoj Gori nisu donijeli ništa sem besramnog bahaćenja, sveopšteg grabeža i autokratije, samouvjereni stav gospodina Šehovića prema kome on nešto neće dozvoliti ili tolerisati, utoliko je komičniji i izaziva čuđenje"

Preporučujemo za Vas