Cetinje u utorak devet sati bez vode

Iz Vodovoda su pojasnili da se radi o realizaciji investicije “Nabavka novih visokonaponskih prekidača sa demontažom postojećih, isporukom i puštanjem u rad” koja je finansirana kroz Zakon o Prijestonici

10399 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na Cetinju će sjutra (utorak 11. maj) biti privremeno obustavljena isporuka vode u vremenu od 10:00 h do 19:00 h.

"Razlog ove obustave je isključenje napona na pumpnoj stanici u Podgoru, zbog izvođenja planiranih radova na zamjeni postojećih glavnih visokonaponskih prekidača u ovom objektu novim vakuumskim visokonaponskim prekidačima," saopšteno je iz cetinjskog Vodovoda.

Iz Vodovoda su pojasnili da se radi o realizaciji investicije “Nabavka novih visokonaponskih prekidača sa demontažom postojećih, isporukom i puštanjem u rad” koja je finansirana kroz Zakon o Prijestonici.

"Postojeći prekidači su instalirani 1981. godine, kada je i izgrađeno postrojenje, pa se zbog godina eksploatacije nameće nužnost njihove zamjene novim. Radi se o vitalnim komponentama, preko kojih pumpne stanice “Podgor” i “Višnjica” dobijaju napon i preko kojih se uključuju u rad. Nefunkcionalnost bilo kojeg od pomenutih prekidača imalo bi za posljedicu prestanak rada oba postrojenja, a samim tim i prestanak pumpanja vode sa vodoizvorišta u Podgoru, što bi ugrozilo uredno vodosnabdijevanje grada," navodi se u saopštenju. Iz gradskog preduzeća su se izvinili korisnicima uz molbu za razumijevanje.

Bonus video: