Vuković: Previše smo zavisni od automobila, a Podgorica je bogom dana za biciklizam i pješačenje

"Pozivam sve građane koji su bili ispod crte da se ponovo prijave jer smo opredijelili još 30.000 eura za ove namjene, tako da naša Podgorica nastavlja da se mijenja i transformiše u moderan evropski grad"

14048 pregleda 103 reakcija 23 komentar(a)
Detalj sa Trga nezavisnosti, Foto: Glavni grad Podgorica
Detalj sa Trga nezavisnosti, Foto: Glavni grad Podgorica

Povodom najavljene vožnje bicikala i potpisivanja ugovora o subvencijama za nabavku bicikala i električnih trotineta u sklopu četvrtog ciklusa projekta Podgorica na dva točka veliki broj građana okupio se danas na Trgu nezavisnosti odakle je krenula promotivna vožnja na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem, saopšteno je iz Glavnog grada Podgorica.

"Za danas smo zakazali jednu promotivnu vožnju biciklima ulicama našeg grada povodom realizacije četvrtog ciklusa našeg programa subvencija za kupovinu bicikala i trotineta. Ovo je program sa kojim smo krenuli 2019. godine s ciljem da mijenjamo navike naših sugrađana kada je prevoz u pitanju. Znate da smo svi previše zavisni od automobila, a istovremeno Podgorica je bogom dana za biciklizam i pješačenje, tako da nam je želja da naš grad učinimo da u što većoj mjeri liči na razvijene evropske gradove gdje ljudi u većem broju koriste bicikle i ostale alternativne vidove transporta" istakao je Vuković.

On je dodao da je veoma ponosan na "činjenicu što je Glavni grad, zaključno sa četvrtim ciklusom podijelio 1.013 subvencija, što u mnogome mijenja sliku podgoričkih ulica.

U saopštenju se dodaje da je Vuković najavio da će Glavni grad nastaviti sa ovim projektom i realizovati još jedan ciklus do kraja ove godine.

"Pozivam sve građane koji su bili ispod crte da se ponovo prijave jer smo opredijelili još 30.000 eura za ove namjene, tako da naša Podgorica nastavlja da se mijenja i transformiše u moderan evropski grad", zaključio je Vuković.

Bonus video: