Na sjednicu SO Kolašin nije došao ni Bulatović

Skupština opštine Kolašin odložena zbog nedostatka kvoruma. Produbljene nesuglasice među partnerima

4007 pregleda 21 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Sjednica Skupštine opštine Kolašin juče je odložena zbog nedostaka kvoruma. Na dnevnom redu trebalo je, između ostalog, da budu predlozi mjera za pomoć građanima i privredi od koronavirusa i strategije zapošljavanja, te izvještaj o radu predsjednika Opštine i preduzeća Vodovod i kanalizacija i Komunalno za prošlu godinu.

Predsjednik SO Milan Đukić (Grupa birača) kazao je da jedan odbornik vladajuće većine nije mogao da prisustvuje sjednici iz opravdanih razloga. On je rekao i da “s obzirom na to da odbornici opozicije nijesu došli na sjednicu, zbog nedostatka kvoruma sjednica je odložena do daljeg”.

“Indikativno je da se na sjednici nije pojavio ni predsjednik Opštine Milosav Bulatović (DPS), što pokazuje koliko je njegovo poštovanje prema Skupštini opštine i odbornicima koji su ga birali. Dosta toga ukazuje i činjenica da pojedini samostalni odbornici koji su napustili DPS ne žele da daju kvorum, između ostalog i zbog odnosa predsjednika opštine i načina na koji on sarađuje ili bolje reći ne sarađuje sa odbornicima ili nosiocima koalicione vlasti”, kazao je Đukić.

Kako su saopštili iz odborničkog kluba DPS-a, odbornica vladajuće većine je odsustvovala “zbog zdravstvenih problema“.

“Za danas planirana sjednica Skupštine opštine odložena je usljed nedostatka kvoruma, zbog odsustva jedne odbornice vladajuće koalicije, koja se trenutno nalazi u inostranstvu zbog zdravstvenih problema“, saopštili su iz te stranke.

Vladajuću koaliciju u Kolašinu čine DPS, Grupa birača i Socijaldemokrate. Tu koaliciju tokom prošle godine napustili su Momčilo Vukčević (DPS), Jelena Bulatović (SD), a njen nekadašnji partijski kolega Slobodan Vlahović tvrdi da je “već odavno samostalni odbornik“. Na lokalnim izborima 2018. godine DPS, GB i SD osvojili su 18, a Demokrate, DF, SDP i SNP, koje čine opoziciju, 13 mandata.

Nazvanične najave da će bivši odbornici vladajućih stranaka osnovati poseban odbornički klub, do sada se nijesu obistinile. Vlahović je do sada uglavnom davao podršku odlukama koje su dolazile kao predlog vladajuće većine i obezbjeđivao kvorum.

Koaliciju su u međuvremenu potresali brojni tajni i javni sukobi, lični animoziteti, dijametralno suprotni stavovi oko nekoliko projekata ili kadrovskih rješenja. Svemu tome doprinosile su i krupne nesuglasice i podjele unutar kolašinskog DPS-a. Čelnici kolašinske vlasti jedne druge su optuživali čak i za nezakonit rad.

Najžešći, ali ne i jedini sukob u vladajućoj koaliciji, izavalo je osnivanje lokalnog radija.

Uprkos tome i činjenici da su ostali bez tri odbornika, “Vijestima” je ranije Bulatović kazao da nema razloga za brigu o stabilnosti koalicije. On je rekao i da će koalicija opstati do kraja mandata.

D. Š.

Bonus video: