Kolašin: Do 10. maja vakcinisano više od 1.500 građana, obaveza da grad bude sigurna turistička destinacija

"Dobar odziv građana nam pomaže da u što kraćem roku obavimo revakcinaciju, jer visok procenat revakcinisanih je ono čemu težimo", rekla je direktoraka Doma zdravlja u Kolašinu, Jelena Zindović

7732 pregleda 86 reakcija 1 komentar(a)
Vakcinacija u jednom od kolašinskih sela, Foto: Dom zdravlja Kolašin
Vakcinacija u jednom od kolašinskih sela, Foto: Dom zdravlja Kolašin

Do ponedjeljka, 10. maja, protiv koronavirusa je vakcinisano 1.561 građanin Kolašina, saopštili su iz Doma zdravlja u tom gradu.

Dobar odziv je, tvrdi direktoraka Jelena Zindović, i u selima.

"Dinamična vakcinacija se nastavlja se, kako u gradu, tako i na seoskom području. Tokom ponedjeljka je vakcinisano 56 mještana Gornje Morače. U petak nastavljamo sa imunizacijom mještana Prekobrđa i Kraljskih Bara. Svi koji su se javili za vakcinaciju na području Manastira Morače su vakcinisani. Dobili smo još dvije prijave za vakcinaciju koja će biti realizovana u petak. Tokom svih tih aktivnosti, imamo izuzetno dobru saradnju sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta", kazala je Zindović.

Prema njenim riječima, odgvornost, kada je riječ o vakcinaciji je veća i "zbog obaveze da Kolašin u narednim mjesecima bude i sigurna turistička destinacija".

"Dobar odziv građana nam pomaže da u što kraćem roku obavimo revakcinaciju, jer visok procenat revakcinisanih je ono čemu težimo. Zbog toga još jednom pozivam građane Kolašina da dodju na punkt za masovnu imunizaciju u sali OŠ "Risto Manojlović" i da se brzo, u tačno predviđenom roku, "vidimo" na revakcinaciji. Dosadašnjim odzivom, građani Kolašina su pokazali da imaju visok nivo građanske svijesti", zaključila je Zindović.

Bonus video: