nakon revizije obavijestiće učesnike o raspodjeli sredstava

Srzentić: Komisija će razmotriti sve prigovore povodom Konkursa

"Transparentnost, otvorenost i ukazivanje na poboljšavanje procesa je jedini način da osiguramo da, ne samo ovaj, već i svi budući konkursi budu sprovedeni u skladu sa vrijednostima našeg Ministarstva, a na zadovoljstvo svih uključenih strana"

3693 pregleda 3 komentar(a)
Tamara Srzentić, Foto: Vlada Crne Gore
Tamara Srzentić, Foto: Vlada Crne Gore

Konkursna komisija će u najskorijem roku razmotriti sve prigovore povodom rezultata Konkusa za dodjelu budžetskih sredstava za kreiranje informativnih i edukativnih sadržaja u dnevnim štampanim medijima i na internetskim publikacijama u vezi sa procesom vakcinacije protiv koronavirusa i epidemiološkim mjerama, saopštila je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić.

Kako saopštavaju iz Ministarstva, Srzentić se upoznala sa svim pristiglim prigovorima i naložila je zasijedanje komisije.

"Nakon dodatne revizije pristiglih prigovora i evaluacije, obavijestićemo sve učesnike Konkursa i javnost o konačnoj odluci i raspodjeli konkursnih sredstava", kazali su iz Ministarstva.

Oni su naglasili da su "transparentnost, otvorenost i ukazivanje na poboljšavanje procesa je jedini način da osiguramo da, ne samo ovaj, već i svi budući konkursi budu sprovedeni u skladu sa vrijednostima našeg Ministarstva, a na zadovoljstvo svih uključenih strana".

Iz Ministarstva za javnu upravu, digitalnog društva i medija su zahvalili svim medijima koji su dostavili svoje predloge projekta, a kako kažu, posebnu zahvalnost onima koji su pomogli oko unapređenja procesa.

"Podsjećamo da sredstva za raspodjelu predviđena Konkursom iznose 120.000 eura za štampane medije i 30.000 eura za internetske publikacije, te da su se na Konkurs prijavili četiri štampana medija i dvadeset pet internetskih publikacija. Konkurs je realizovan sa ciljem prepozavanja važnosti medija i medijskog pluralizma u aktuelnoj situaciji, kao i njihove uloge u podizanju svijesti javnosti o značaju procesa vakcinacije protiv koronavirusa i poštovanja aktuelnih epidemioloških mjera", naveli su oni u saopštenju.

"Koristimo priliku i da podsjetimo da, pored Konkursa, Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija radi na uspostavljanju Fonda za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija, kojim će se od 0.09% od tekućeg budžeta, između ostalog, izdvajati za medije što će biti snažan podstrek za unapređenje medijske scene u Crnoj Gori", istakli su.

Preporučujemo za Vas