MZ Golubinja kritikovala vlast u Pljevljima: Građane ništa ne pitaju dok planiraju kasu

Nacrt budžeta trebalo bi da se radi tek nakon što se prikupe predlozi MZ i građana...
57 pregleda 1 komentar(a)
MZ Golubinja, Foto: Goran Malidžan
MZ Golubinja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 30.11.2017. 18:59h

Pljevaljska lokalna uprava ima pogrešan sistem izrade Nacrta budžeta, jer ga prvo donosi pa tek potom šalje mjesnim zajednicama (MZ) i građanima na javnu raspravu.

To su ocijenili iz najveće pljevaljske MZ - Golubinja i istakli da bi Nacrt trebalo da se radi tek nakon što se prikupe predlozi MZ i građana.

“Ovako, Opština Pljevlja proforme obavještava javnost i MZ za davanje predloga za Nacrt koji je već urađen“, konstatovao je Savjet.

Od lokalne uprave traže da uradi novu odluku o MZ, sa detaljnim opisom svake i pripadajućim ulicama i detaljnim grafičkim prikazom.

Nacrtom budžeta za narednu godinu predviđeno je 18 miliona eura, a u toku je javna rasprava tokom koje građani mogu iznijeti predloge i primjedbe.

Predsjednik MZ Golubinja Vaso Knežević kazao je da Savjet traži od Opštine da izradi uličnu rasvjetu kraka Ulice omladinske, ispred zgrade Solidarnosti, dijela gradskog parka, na relaciji staze iznad objekta vodenice do vodoizvorišta rijeke Breznice, u ulicama Joka Kneževića i Milke Bajić Poderegin.

„Tražimo i da se osvijetli školska staza ispod OŠ 'Ristan Pavlović' čiji su korisnici najviše đaci. Potrebna je i rekonstrukcija javne rasvjete u okviru kompleksa Doma vojske i stambenog kompleksa vojnih zgrada. Rasvjeta je postojala, ali je pred MOSI 2017. uklonjena s obrazloženjem da će se postaviti novu. U noćnim satima tu se okupljaju problematična lica koja stvaraju galamu, štetu po okolni sportski mobilijar i štetu na objektima Doma vojske. Potrebno je uraditi i sanacija ulice Jovana Petrića na Varoši, 37. Divizije, kompletnu Ulicu Gavrila Principa i Ratnih vojnih invalida u Potrlici. Potrebno je sanirati Ulicu Miloša Tošića, u dijelu od Autobuske stanice do Volija. Treba adaptirati trotoare u Ulici Blaža Jovanovića, izgraditi krak Ulice Avalske”.

Knežević kaže da je neophodna i izgradnja trotoara u Ulici prijepoljskoj, u dijelu od firme “GAMA“ do benzinćske pumpe „MAT petrol“.

“Zbog nedostatka trotoara u opasnosti su pješaci, posebno ako se ima u vidu da je to jedna od prometnijih ulica u gradu. Smatramo da je neophodna potpuna ili djelimična rekonstrukcija hidrotehničke infrastrukture u Ulici Miloša Tošića, jer zbog tog problema svake godine obavlja se bezuspješna rekonstrukcija asfaltnog zastora”.

Knežević je rekao da je Savjet zaključio da je potrebno staviti u funkciju objekat vodenice u Gradskom parku, ili ga dati na korišćenje.

“Vodenica je data na korišćenje DOO 'Čistoća' koja objekat već duži niz godina nije privela namjeni i nije ga valorizovala na pravi način, a vremenom sam objekat propada. Takođe treba staviti u funkciju kuglanu u Domu vojske. Objekat kuglane je devastiran od strane huligana i problematičnih lica...”.

Bonus video: