priredio iftar za reisa i saradnike

Abazović sa Fejzićem: Budimo plemeniti, šireći ideju mira i solidarnosti

"Simbolika Bajrama nas podsjeća na univerzalne vrijednosti na kojima se uzdiglo čovječanstvo, a to su humanost, suživot i pravda", poručio je Abazović

14824 pregleda 27 reakcija 15 komentar(a)
Abazović organizovao iftar, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović organizovao iftar, Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović čestitao je nastupajući Ramazanski bajram svim građanima islamske vjeroispovijesti, uz želju da im ovaj praznik donese zdravlje, ljubav, sreću, mir i slogu.

"Neka završetak Ramazanskog posta podsjeti da se samo ličnim požrtvovanjem može doći do najplemenitijih ciljeva i istovremeno oznaži duh zajedništva, sloge i praštanja", saopštio je Abazović iz Starog Bara, nakon iftara sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatom Fejzićem.

"Simbolika Bajrama nas podsjeća na univerzalne vrijednosti na kojima se uzdiglo čovječanstvo, a to su humanost, suživot i pravda. Budimo plemeniti i dijelimo radost praznika sa svojim najbližim, šireći ideju mira i solidarnosti. Čuvajmo međuvjerski sklad, gradimo građansku Crnu Goru i budimo primjer svijetu u tome", zaključuje se u čestitiki. Abazović je, kako su saopštili iz njegovog kabineta, priredio večeras iftar večeru za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifata ef. Fejzića i njegove saradnike.

Iftaru su prisustvovali i presjednik Sabora Islamske zajednice u Crnoj Gori Muidin Milaimi, sekretar Islamske zajednice Fuad Čekić, pomoćnik reisa za davu i obrazovanje Rahman Kačar, pravni savjetnik reisa Muharem Demirović, direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani i savjetnik potpredsjednika Vlade Miloš Perišić kao i poznati humanista Hajriz Brčvak.

Preporučujemo za Vas