Đeljošaj: Pojedinci neće narušiti ono što je stvarano vjekovima

Đeljošaj mještanima Vranja kazao da će Opština Tuzi pomoći da se "zajedničkim snagama riješi i ovaj problem"

12206 pregleda 19 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Zoran Đurić
Đeljošaj, Foto: Zoran Đurić

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj poručio je, povodom incidenta u selu Vranj, da se pojedincima neće dozvoliti da naruše ono što je stvarano vjekovima - suživot i poštovanje različitosti.

Iz Uprave policije prethodno je saopšteno da je četvoro maloljetnika starosti između 10 i 12 godina skinulo crkvenu zastavu sa crkve Svetog Vasilija Ostroškog, koja je pronađena i vraćena svešteniku te crkve. Iz Crkvene opštine zetske ranije su kazali da je pričinjena manja materijalna šteta na crkvi.

Đeljošaj je podsjetio da je prije mjesec dana za Uskrs bio u katoličkoj crkvi, kao i da je juče bio gost mještana Vranja za Slavu Svetog Vasilija Ostroškog.

"Jutros sam bio u džamiji, da cestitam našim građanima Bajram. Upravo ovo što sam naveo je ono što predstavljaju naši građani i stvarna slika naše opštine i Malesije. Svi naši građani, bez obzira na one koji se usude na ovakve postupke a predstavljaju nemile događaje, treba da znaju da dugogodišnji sklad ne mogu poremetiti", saopštio je Đeljošaj.

Mještanima Vranja je kazao da će Opština Tuzi pomoći da se "zajedničkim snagama riješi i ovaj problem".

"Sve što je materijalno naći ćemo način da nadoknadimo. Kao vaš komšija i prvi čovjek opštine, sa kojima sam juče proveo lijepo vrijeme na vašem slavlju, molim vas da se suzdržite i budete strpljivi i da zajedno nađemo rješenje za nastalu situaciju. Ne dozvolimo pojedincima, koji će zbog svojih djela biti sankcionisani u skladu sa zakonom, da zadiru u ono što stvaramo vjekovima na ovim prostorima, a to su suživot i poštovanje u našim različitostima! Poštovanje i uvažavanje za sve građane, pokazalo je i moje prisustvo juče, a pojedinci koji se usude da ovako remete sklad su samo pojedinci, ja kao predsjednik predstavljam sve građane opštine Tuzi bez razlike", zaključio je Đeljošaj.

Bonus video: