Uskoro prvi stanari u zgradi kulture

Zgrada Sindikata kulture prvi je stambeni objekat za zaposlene u kulturi. Vrijednost investicije iznosi više od 2,5 miliona eura

4271 pregleda 3 komentar(a)
Zgrada za zaposlene u kulturi, Foto: Opština
Zgrada za zaposlene u kulturi, Foto: Opština

Radovi na zgradi Sindikata kulture na Donjem polju izvode se planiranom dinamikom i trebalo bi da budu završeni do kraja godine kada će biti uručeni i prvi ključevi stanarima, saopšteno je tokom susreta gradonačelnika Aleksandra Kašćelana i predsjednika Sindikata kulture Željka Kalezića, koji su obišli radove na tom objektu.

“Očekujemo krajem godine da će zgrada biti završena i da će tada biti uručeni prvi ključevi. Smatramo da je Prijestonica ustupanjem zemljišta i komunalija načinila za zaposlene u kulturi ogroman, kvalitetan, ljudski i neprocjenjiv gest, ali i time što je učestvovala u kupovini stanova. Prijestonica je dala svim drugim gradovima zadatak da se ponašaju po istom principu“, smatra Kalezić.

On se zahvalio gradonačelniku Kašćelanu na požrtvovanosti i posvećenosti ovom projektu, dodajući da se nada da će i ubuduće Prijestonica i Sindikat kulture kvalitetno sarađivati.

Zgrada Sindikata kulture prvi je stambeni objekat za zaposlene u kulturi. Vrijednost investicije iznosi više od 2,5 miliona eura. U zgradi, koja je višespratnica, biće 65 stanova, od kojih je 12 kupila Prijestonica Cetinje za potrebe socijalnog stanovanja.

Bonus video: