Bratić: Crna Gora i Srbija imaju izuzetne sportiste, prijateljska saradnja u oblasti sporta

Kako se navodi u saopštenju, Udovičić je kazao da njegovo Ministarstvo stoji na raspolaganju za različite vidove saradnje i da je ovaj sastanak značajni korak naprijed u smislu povezivanja i dobrih odnosa u oblasti sporta

2865 pregleda 7 komentar(a)
Bratić i Udovičić, Foto: Ministarstvo prosvjete nauke kulture i sporta
Bratić i Udovičić, Foto: Ministarstvo prosvjete nauke kulture i sporta

Na kraju svoje prve zvanične posjete Srbiji, ministarka prosvjete nauke kulture i sporta Vesna Bratić održala je sastanak sa ministrom omladine i sporta Srbije Vanjom Udovičićem i tom prilikom je razmotren dosadašnji nivo saradnje državnih organa nadležnih za omladinu i sport, ali i mogućnost unapređenja bilateralne saradnje i načini njenog poboljšavanja kroz regionalne projekte.

Kako se navodi u saopštenju, Udovičić je kazao da njegovo Ministarstvo stoji na raspolaganju za različite vidove saradnje i da je ovaj sastanak značajni korak naprijed u smislu povezivanja i dobrih odnosa u oblasti sporta.

Bratić je tom prilikom poručila da Srbija i Crna Gora imaju mnogo izuzetnih sportista i da je sport izuzetno značajan u smislu promocije zdravih stilova života.

"Smatram da je prirodno povezivanje sporta i edukacije, ali i važnost prezentovanja zdravih vrijednosti i načina življenja, posebno u vremenu digitalizacije i tehnicizma", kazala je ona.

Sagovornici su razmijenili stavove o položaju mladih, uz saglasnost da bi bilo korisno organizovati omladinske susrete koji bi mogli da postanu i tradicionalni.

U smislu međunarodne i regionalne saradnje, govorilo se i o značaju organizovanja različitih regionalnih takmičenja i sportskih susreta.

Bonus video: