"akcija volonterskog karaktera"

GI Sačuvajmo Sinjajevinu: Ministarstva, opštine i VCG da se uključe u akciju čišćenja

Kako su naveli, cilj je da se na djelu pokaže društvena odgovornost i svi gradovi u što većoj mjeri očiste od smeća u susret turističkoj sezoni

4925 pregleda 4 komentar(a)
Sinjajevina, Foto: Privatna arhiva
Sinjajevina, Foto: Privatna arhiva

Građanska inicijativa (GI) Sačuvajmo Sinjajevinu pozvala je sva ministarstva, opštine i Vojsku Crne Gore (VCG) da se uključe u akciju čišćenja koju su inicirali u čast 15 godina nezavisnosti i tri godine od pokretanja borbe za zaštitu planine Sinjajevine.

Iz Građanske inicijative su rekli da je akcija, koja će biti organizovana 21. maja, isključivo volonterskog karaktera.

Kako su naveli, cilj je da se na djelu pokaže društvena odgovornost i svi gradovi u što većoj mjeri očiste od smeća u susret turističkoj sezoni.

Iz Građanske inicijative su pozvali Vladu i opštine da se uključe u akciju na način koji smataraju adekvatnim.

„Akcija se možete podržati izlaskom na teren gdje će čistiti sa građanima, obezbjeđivanjem podrške za građane koji čiste u vidu kesa, rukavica i osvježenja, izvođenjem na teren mehanizacije komunalnih preduzeća i obezbjeđivanjem odvoza smeća koje se sakupi tokom akcija 21. maja“, ukazali su iz Građanske inicijative.

Prema njihovim riječima, u srijedu će javnosti biti predstavljene polazne tačke za čišćenje u svim gradovima u kojima će se 21. maja organizovati akcija čišćenja.

„Molimo sve učesnike da nose masku i drže odstojanje, kako bi ispoštovali važeće epidemiološke mjere“, navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas