KOR: Mitrovića da smijene, očito je da neće podnijeti ostavku

U KOR-u smatraju da je poslednje saopštenje Ministarstva samo još jedan razlog zašto Mitrović treba da ode, te da onaj ko izdaje naloge da se šalju ovakva saopštenja nije ministar nijednog člana ni aktiviste Koalicije

10690 pregleda 36 reakcija 11 komentar(a)
Koalicija za održivi razvoj, Foto: KOR
Koalicija za održivi razvoj, Foto: KOR

Iz Koalcije za održivi razvoj tražili su smjenu ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića, ističući da je poslednjim saopštenjem iz tog Vladinog resora pokazao da je očigledno da neće podnijeti ostavku.

Oni su reagovali na saopštenje u kom se Mitrović "ostrvio" na medije i nevladine organizacije da rade za interesne lobije.

"Poslednje saopštenje Ministarstva ekologije samo je još jedan razlog zbog kojih resorni ministar treba da bude smijenjen, jer je očigledno da neće uraditi ono što bi svako drži do moralnih načela i etike uradio - podnijeti ostavku. Osim što je još jedan razlog za smjenu, saopštenje je i pokazatelj da će i ovaj ministar pribjegavati onoj staroj "držite lopova", pokušavajući da na taj način sakrije sva svoja i nepočinstva svoje porodice, prijatelja i kumova", saopštili su iz KOR-a.

Oni ističu da su napad na medije i nevladine organizacije dokaz Mitrovićeve nemoći i nesposobnosti:

"A čini nam se i kukavičluka, jer ga (saopštenje) ministar "nije moj sin" nije ni potpisao. Osim toga, iz teksta saopštenja da se naslutiti da ga je pisao neko iz kabineta bivšeg premijera. Onaj ko izdaje naloge da se šalju ovakva saopštenja nije ministar nijednog člana ni aktiviste Koalicije za održivi razvoj (KOR) i zato tražimo njegovu smjenu. Dok je g. Mitrović potpisivao elaborate za izgradnju malih hidroelektrana, velikih ubica naših rijeka i godinama nelegalno zidao, aktivisti KOR-a napravili su atmosferu u kojoj su suštinske važne stvari došle u prvi plan. Bili smo svuda prisutni i na našim inicijativama je ova Vlada dobila makar dio povjerenja građana, a sad vidimo kako nam se svima vraća. Porazno je sa ovakvim ljudima komunicirati", kazali su iz KOR-a.

Oni su tražili da ministar kaže što zna o nezakonitom poslovanju bilo koje nevladine organizacije:

"Jer je upravo načinio krivično djelo ukoliko ima dokaze, a nije ih predao nadležnim organima, pa eto prilike da ga procesuria onaj ko treba. Za koga radimo i čije interese branimo najbolje govore naš rad i rezultati, dok se ministar za ovaj period ne može niti jednim rezultatom pohvaliti, osim svojim starim uspjesima u projektovanju mHE".

Bonus video: