Ministarstvo optužuje, a ne imenuje: Interesni lobiji brane upitno zakonite poslove

"Pitamo se šta je njihov cilj i šta je sljedeće? Da li će ministar biti proglašen teroristom, pijanicom ili vođom organizovane kriminalne grupe? Ako je najveći problem u Crnoj Gori nečija kuća na selu, koja je u postupku legalizacije, onda živimo u srećnoj zemlji", smatraju u Ministarstvu

11906 pregleda 32 reakcija 20 komentar(a)
Mitrović, Foto: Damira Kalač
Mitrović, Foto: Damira Kalač

Mediji, kao i nevladine organizacije, trebalo bi da budu jedan od korektivnih faktora bilo koje vlasti u državi. Međutim, opasno je kada interesni lobiji zloupotrebljavaju pojedine medije i neke NVO da bi odbranili poslove čija je zakonitost pod znakom pitanja, saopšteno je iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Ovaj Vladin resor, kako navode, pozdravlja poriv i motivaciju pojedinih medija u Crnoj Gori da se bave istraživačkim novinarstvom radi utvrđivanja porijekla imovine izabranih predstavnika vlasti i njihovih bližnjih.

"Zanemarićemo činjenicu da su se mnogi mediji selektivno bavili svojim poslom tokom prethodnih 30 godina, za vrijeme bivše vlasti koja je opustošila Crnu Goru i osiromašila njene građane", piše u saopštenju.

Ističu da je odluka ovog Ministarstva, kojom se stavlja moratorijum na interesna područja određenih građevinskih klanova, pretvorila ministra Ratka Mitrovića u njihovog ozbiljnog neprijatelja.

"Pitamo se šta je njihov cilj i šta je sljedeće? Da li će ministar biti proglašen teroristom, pijanicom ili vođom organizovane kriminalne grupe? Ako je najveći problem u Crnoj Gori nečija kuća na selu, koja je u postupku legalizacije, onda živimo u srećnoj zemlji", smatraju u Ministarstvu.

Dodaju da, sa željom da se stvari istjeraju na čistac, Ministarstvo koristi ovu priliku da jasno stavi do znanja svim građanima Crne Gore da će još snažnije nastaviti borbu za uređenje prostora po slovu zakona.

"Odluka o moratorijumu će itekako biti sprovedena bez oklijevanja i bez ikakvih ustupaka ikome. U tome nas neće spriječiti nikakve fabrikovane medijske hajke koje građani dobro čitaju između redova", zaključuje se u saopštenju Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Bonus video: