Komnenović: Riješiti problem "Pina"; Mikijelj: Predvidjeti sredstva za završetak šetališta Belani

"Takođe, dogovoreno je, da se kroz zajedničku saradnju, u narednom periodu, riješe problemi, koji su zaustavili realizaciju još jednog veoma važnog investicionog projekta, šetališta u Krašićima"

3601 pregleda 4 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Opština Tivat
Opština Tivat, Foto: Opština Tivat

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Mladen Mikijelj danas je sa saradnicima i predjednikom Opštine Tivat Željkom Komnenovićem obišao neke od najvažnijih lokaliteta koji se nalaze na području tivatske opštine, saopšteno je iz JP Morsko dobro.

U saopštenju se dodaje da je sastanak imao za cilj unapređenje infrastrukture na projektima koji su predviđeni budžetom za tekuću godinu.

"Jedan o prioriteta je izgradnja pješačke staze na dionici Lepetane – Sveti Roko, u dužini od 2, 2 kilometara. U toku je priprema glavnog projekta i revidiranje postojećeg čija je vrijednost 285.000,00 eura", navodi se u saopštenju.

Komnenović je istakao važnost rješavanja problema pristaništa i privezišta "Pine", koje je trenutno bez zakupca, sa željom da se sporazumom o zakupu između Opštine Tivat i JPMD da gradu na upravljanje.

"Sredstva koja bi se opredjelila za zakup bila bi iskorišćenja za investiciona ulaganja i uređenja javnih površina koja se nalaze u zoni morskog dobra na teritoriji opštine Tivat. Jedan od nezavršenih projekata iz prethodnogperiodu jeste i šetalište Belani koji se nalazi u istočnom dijelu od ulaza u gradsku marinu Kalimanj. Opština je opredjelila 300.000 eura za izgradnju prve faze lungo mare obalnog šetališta, sa željom da JP Morsko dobro kao partner pomogne u završetku radova", piše u saopštenju.

Iz JP Morsko dobro su poručili da je ističući važnost izgradnje ovog šetališta, a koji već dugi niz godina čeka svoju realizaciju, Mikijelj izrazio želju da se u narednom periodu kroz izmjenu plana investicionih aktivnosti predvide sredstva za završetak ovog projekta.

"Takođe, dogovoreno je, da se kroz zajedničku saradnju, u narednom periodu, riješe problemi, koji su zaustavili realizaciju još jednog veoma važnog investicionog projekta, šetališta u Krašićima. Poseban akcenat je stavljen na uređenju rezervata prirode Solila koja se nalaze u Tivatskom zalivu, za čiju sanaciju su obezbjeđena sredstva u iznosu od 40.000, 00 eura. Ovim projektom je predviđeno i hortikulturno uređenje, kao i uređenje pješačke staze, postavljanje solarne rasvete i info punkta, gdje će turisti i svi zainteresovani posjetioci moći da dobijaju informacije o samom lokalitetu", piše u saopštenju.

Navodi se i da je cilj sastanka da se u što kraćem roku, a u skladu sa zakonskim odredbama realizuju projekti koji se nalaze na teritoriji opštine Tivat.

"Zajedničkim ulaganjima i rešavanju dugogodišnjih infrastrukturnih problema koji se nalaze u zoni morskog dobra, jedan od prioritetnih zadataka lokalne zajednice i Javnog preduzeća", rekao je Mikijelj.

Bonus video: